• Averea personală a lui Mukesh Ambani este estimată la 115 miliarde de dolari.
  • Mulți au criticat opulența și magnitudinea bogăției expuse într-o țară în care zeci de milioane de oameni trăiesc sub pragul sărăciei.
  • Evenimentul este precedat de patru luni de festivități opulente, cu ținute elegante, bijuterii uimitoare, decor de basm și performanțe ale vedetelor indiene și mondiale.

Se așteaptă ca sărbătorile să culmineze în acest weekend, când Anant Ambani, cel mai tânăr fiu al președintelui Reliance Industries, Mukesh Ambani, se va căsători cu Radhika Merchant, fiica magnaților Viren și Shaila Merchant, scrie BBC.

Au fost patru luni de evenimente fastuoase până la nunta propriu-zisă. Toate ținutele pline de farmec, bijuteriile uimitoare, decorul de basm și performanțele rare ale vedetelor indiene și mondiale au fost în centrul atenției publicului.

Dar vacarmul din jurul nunții a stârnit la fel de multă furie ca și fascinația publicului. Mulți au criticat opulența și magnitudinea bogăției expuse într-o țară în care zeci de milioane de oameni trăiesc sub pragul sărăciei și în care inegalitatea veniturilor este extremă.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Averea personală a dlui Ambani este estimată la o sumă uluitoare de 115 miliarde de dolari. Anant, în vârstă de 29 de ani, ocupă un post în consiliul de administrație al Reliance Industries. Ambani senior, împreună cu Gautam Adani, un alt magnat indian al afacerilor, ar fi apropiați de guvernul Premierului Narendra Modi, iar partidele de opoziție acuză autoritățile că favorizează în mod nejustificat cele două case de afaceri – acuzații negate atât de guvern, cât și de oamenii de afaceri.

În timp ce averea și influența uriașă a familiei Ambani sunt bine cunoscute în India, este posibil ca mulți din afara țării să nu fi realizat până acum amploarea bogăției lor. Acest lucru s-a schimbat în martie, când Ambani a organizat o petrecere de trei zile înainte de nuntă pentru fiul său.

Festivitățile au avut loc în orașul natal al familiei, Jamnagar, în statul Gujarat din vestul țării, unde se află și rafinăria de petrol a lui Ambani – cea mai mare din lume. Au participat aproximativ 1.200 de invitați, inclusiv Mark Zuckerberg de la Meta și Bill Gates de la Microsoft.

Petrecerea a început cu o cină organizată într-o seră construită special pentru această ocazie. Structura uimitoare se pare că seamănă cu Palm House, o clădire cristalină în stil victorian situată în Grădina Botanică din Brooklyn, care a fost una dintre preferatele dnei Merchant pe vremea când era studentă în New York City. Festinul a fost urmat de un spectacol susținut de Rihanna, iar videoclipuri virale au arătat familia Ambani dansând pe scenă alături de popstar.

În tot acest timp, zeci de bucătari specializați au servit aproximativ 2.000 de feluri de mâncare, atent selecționate din întreaga lume, oaspeților cazați în corturi de lux, cu make-up artiști și stiliști personali la dispoziția lor.

Au existat, de asemenea, reacții negative după ce guvernul indian a desemnat peste noapte micul aeroport al orașului într-un aeroport internațional, și-a extins personalul și a desfășurat personal militar și al forțelor aeriene în serviciul familiei. Ultima seară a petrecerii de trei zile, care s-a încheiat cu o ploaie de confetti, focuri de artificii și un spectacol de lumini, a dat tonul pentru ceea ce avea să urmeze.

În iunie, cuplul și invitații lor au dus sărbătorile de dinaintea nunții peste hotare, la propriu. Petrecerea, care a inclus vedete de top de la Bollywood, s-a îmbarcat într-o croazieră de lux de-a lungul coastei azurii uimitoare a Mării Tireniene din Italia, spre Mediterana franceză. Aceștia s-au oprit la Roma, Portofino, Genova și Cannes pentru petreceri nocturne care ar fi adus plângeri din partea localnicilor. De data aceasta, sărbătorile au beneficiat de spectacole ale trupei Backstreet Boys, cântăreața Katy Perry și tenorul italian Andrea Bocelli.

Săptămâna aceasta, un alt set de festivități de nuntă a început pe teritoriul familiei, Mumbai, cu un spectacol susținut de Justin Bieber. Un videoclip în care acesta cântă la marginea scenei în timp ce mireasa și prietenele ei cântă împreună a fost vizionat de 38 de milioane de ori.

Dimensiunea sărbătorilor arată că nimic nu este inaccesibil pentru familie. Și se speculează că Adele ar putea cânta la nunta propriu-zisă din acest weekend – familia, cu toate acestea, este foarte rezervată.

Desigur, India nu este străină de conceptul de nunți cu mulți bani – țara este cel mai mare cheltuitor pe ceremonii de căsătorie după SUA.

Și alți copii Ambani au avut parte de festivități fastuoase înainte de nuntă. Hillary Clinton și John Kerry s-au numărat printre participanții la petrecerea de dinaintea nunții lui Isha Ambani din 2018, care a inclus un spectacol susținut de Beyoncé. Un an mai târziu, la petrecerea premergătoare nunții lui Akash Ambani a cântat Coldplay.

Citește și