• Angelina Jolie îi cere lui Brad Pitt să renunțe la litigiul privind vinăria Château Miraval pentru ca familia lor să se vindece.
  • Pitt a dat-o în judecată pe Jolie în 2022 pentru că a vândut participația sa către Stoli fără acordul său, susținând că vânzarea a fost o preluare ostilă.
  • Jolie a refuzat oferta lui Pitt de a răscumpăra partea sa din vinărie, acuzându-l că vrea să o controleze printr-un acord de confidențialitate care ar acoperi comportamentul său necorespunzător și abuziv.

Angelina Jolie îl îndeamnă pe fostul soț Brad Pitt să renunțe la litigiul privind vinăria lor, Château Miraval, pentru ca familia lor să poată începe „vindecarea”, scrie The Standard.

Pitt a dat-o în judecată pe Jolie în 2022 pentru că a vândut participația sa la vinăria lor franceză către Stoli, o companie deținută de un oligarh rus, fără acordul său.

Actorul a susținut că el și Jolie intenționau ca cei șase copii ai lor să moștenească vinăria și că vânzarea către Stoli, finalizată de Jolie în octombrie 2021 pentru 67 de milioane de dolari, a fost o preluare ostilă. El încearcă să anuleze vânzarea de către fosta sa soție a acțiunilor sale.

Actrița Maleficent a negat că ar fi greșit, declarând că nu era necesar să aibă aprobarea lui Pitt.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Jolie, 49 de ani, a intentat divorț de Pitt, 60 de ani, după un incident aviatic din 2016, care a dus la o ruptură majoră în familie, în urma căreia patru dintre cei șase copii ai lor, Zahara, Shiloh, Vivienne și Pax, s-au îndepărtat de tatăl lor.

În mai, Shiloh a solicitat să renunțe la numele de familie al tatălui ei după împlinirea vârstei de 18 ani, intenționând să îl schimbe în Jolie. În mod similar, fiica Vivienne a renunțat la numele lui Pitt de pe afișul spectacolului său „The Outsiders”, în timp ce Zahara s-a prezentat ca Zahara Jolie în timpul unei ceremonii de inaugurare a unei universități.
Pax, între timp, s-a referit la tatăl său actor ca la un „nenorocit de clasă mondială” într-o postare pe rețelele sociale.

Fostul cuplu îi are în comun și pe fiii Maddox și Knox.

Pitt susține că s-a oferit să o răscumpere pe Jolie din partea ei din vinărie, dar aceasta a refuzat din cauza unui acord de confidențialitate (NDA) care ar fi împiedicat-o să discute despre „comportamentul său necorespunzător și abuzul personal”.

Avocatul lui Jolie, Paul Murphy, a descris oferta lui Pitt drept o încercare de a o „pedepsi și controla” prin solicitarea unui NDA extins. El a declarat: „Nu suntem deloc surprinși că dl Pitt se teme să predea documentele care demonstrează aceste fapte”. Murphy a adăugat: „În timp ce Angelina îi cere din nou domnului Pitt să pună capăt luptei și să pună în sfârșit familia lor pe o cale clară spre vindecare, dacă domnul Pitt nu își retrage procesul, Angelina nu are de ales decât să obțină dovezile necesare pentru a dovedi că acuzațiile sale sunt greșite.”

Anterior, echipa juridică a Angelinei Jolie a solicitat toate comunicările terțe făcute de Pitt după incidentul din 2016. Echipa lui Pitt a catalogat această cerere drept „intruzivă” și o „expediție de pescuit senzaționalistă”. Avocații lui Pitt au susținut că solicitarea se referea la „aspecte sensibile”, cum ar fi terapia la care a fost supus după incidentul aviatic pentru „a se îmbunătăți”.

În luna mai, o instanță i-a ordonat lui Jolie să predea NDA-uri pe o perioadă de opt ani legate de disputa privind vinăria.

Murphy a declarat că au fost „mai mult decât fericiți să predea [NDA-urile din trecut]”, menționând că NDA-urile obișnuite nu sunt comparabile cu „cererea de ultimă secundă a lui Pitt de a încerca să acopere comportamentul său personal necorespunzător”.

El crede că hotărârea va „deschide ușa descoperirii tuturor problemelor legate de abuzul lui Pitt” și salută transparența.

„Angelina așteaptă cu nerăbdare eventualul sfârșit al acestui litigiu cu relatările sale false care continuă să rănească familia și să interfereze cu capacitatea lor de a se vindeca”, a adăugat el.

Surse din echipa lui Pitt au descris ultima hotărâre drept o „lovitură zdrobitoare”. Cu toate acestea, partea lui Jolie a susținut anterior că predarea NDA-urilor anterioare ar fi „costisitoare”, „inutilă”, „nerezonabilă” și „abuzivă”.

Citește și