• Vedete internaționale precum Kim Kardashian și Tony Blair au sosit la Mumbai pentru a participa la ceremonia de nuntă a lui Anant Ambani.
  • Nunta extravagantă de patru zile a inclus deja spectacole ale unor staruri pop precum Rihanna, Justin Bieber și Backstreet Boys.
  • Familia Ambani a cheltuit între 11 și 13 miliarde de rupii pentru această nuntă, inclusiv plăți de 7 milioane de dolari pentru Rihanna și 10 milioane de dolari pentru Justin Bieber.

Vedeta Reality, Kim Kardashian și fostul Premier britanic, Tony Blair, se numără printre invitații internaționali care au sosit vineri la Mumbai pentru ceremonia de nuntă a fiului celui mai bogat om din Asia, scrie BBC.

Anant Ambani, fiul președintelui Reliance Industries, Mukesh Ambani, se va căsători cu Radhika Merchant, fiica magnaților din industria farmaceutică Viren și Shaila Merchant.

Nunta extravagantă de patru zile din orașul Mumbai este ultima etapă dintr-un șir de petreceri fastuoase organizate de familie începând cu luna martie.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Drumurile principale din oraș sunt închise timp de mai multe ore pe zi, până când festivitățile se încheie luni. Lunile de sărbători fastuoase au inclus deja spectacole ale unor staruri pop precum Rihanna și Justin Bieber. Dar au dus și la reacții negative – locuitorii orașului s-au plâns de blocajele din trafic, în timp ce alții au pus sub semnul întrebării afișarea ostentativă a bogăției la sărbătorile care par fără sfârșit.

Mukesh Ambani, în vârstă de 66 de ani, este în prezent al 10-lea cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de 115 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Reliance Industries, fondată de tatăl său în 1966, este un conglomerat masiv care operează în sectoare variate, de la petrol și retail, la servicii financiare și telecomunicații.

Anant Ambani este cel mai tânăr dintre cei trei copii ai săi, toți făcând parte din consiliul de administrație al Reliance Industries. Tânărul de 29 de ani este implicat în activitățile energetice ale Reliance și face parte din consiliul de administrație al Reliance Foundation.

Vineri, cuplul se va căsători în cadrul unei ceremonii tradiționale hinduse la Jio World Convention Centre. Rapoartele spun că familia va organiza o recepție grandioasă pe parcursul weekendului, înainte de o recepție finală pentru personalul lor casnic luni. Zvonurile de pe internet sugerează că Adele ar putea cânta la nuntă, dar familia nu a confirmat acest lucru.

Poliția din Mumbai a catalogat nunta drept un „eveniment public”, deoarece la ea vor participa mai multe personalități internaționale și indiene, relatează agenția de presă Reuters. Poliția orașului a impus, de asemenea, restricții de circulație în jurul locului de desfășurare. De vineri până luni, drumurile din jurul centrului de convenții vor fi deschise doar pentru „vehiculele de eveniment” între ora 13:00, ora Indiei și miezul nopții, a precizat aceasta.

Rajan Mehra, CEO al companiei de charter aerian Club One Air, a declarat pentru Reuters că familia a închiriat trei avioane Falcon-2000 pentru a transporta invitații la nuntă la eveniment. Restricțiile au stârnit furie în rândul locuitorilor orașului, care spun că se confruntă deja cu blocajele de trafic și inundațiile musonice.

Festivitățile de nuntă au început în martie, când familia a organizat o petrecere de trei zile înaintea nunții în statul lor natal Gujarat.

Printre cei 1.200 de invitați care au participat la sărbătoare s-au numărat celebrități internaționale, politicieni și membri ai lumii afacerilor – inclusiv Mark Zuckerberg de la Meta și Bill Gates de la Microsoft.

Petrecerea a început cu un spectacol susținut de Rihanna în prima seară. Diljit Dosanjh, primul cântăreț Punjabi care a cântat la Coachella, a urcat pe scenă în a doua seară, în timp ce rapperul Akon a încheiat spectacolul în ultima zi de sărbătoare.

În iunie, soții Ambanis au organizat o altă petrecere premergătoare nunții, de data aceasta o croazieră de lux din Italia până în Franța. Backstreet Boys, Katy Perry și Pitbull au cântat pentru cei 800 de invitați, printre care se aflau vedete de la Bollywood și jucători de cricket.

Apoi a venit runda finală de sărbători, care a început la începutul acestei săptămâni, când Bieber a aterizat în Mumbai. Social media a fost inundată cu fotografii și videoclipuri cu el cântând în fața unui public extaziat.

Miercuri, familia a organizat o bhandara – o sărbătoare comunitară pentru persoanele defavorizate.

Familia Ambanis nu a dezvăluit cât de mult îi costă această nuntă, dar organizatorii de nunți estimează că au cheltuit deja între 11 și 13 miliarde de rupii (132-156 milioane de dolari). S-a zvonit că Rihanna ar fi fost plătită cu 7 milioane de dolari (5,5 milioane de lire sterline) pentru prestația sa, în timp ce cifra sugerată pentru Bieber este de 10 milioane de dolari.

Citește și