• România va fi reprezentată la Festivalul Internațional de Film de la Veneția.
  • Lungmetrajul „Anul Nou Care N-a Fost” al regizorului Bogdan Mureșanu va avea premiera.
  • Filmul continuă povestea din scurtmetrajul „Cadoul de Crăciun”.

Romania va străluci pe scena internațională a cinematografiei cu premiera mondială a lungmetrajului „Anul Nou Care N-a Fost”, regizat de Bogdan Mureșanu. Filmul va fi prezentat în secțiunea competitivă Orizzonti la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, ediția 81, care se desfășoară începând de astăzi și pânăpe 7 septembrie. Este singura producţie românească prezentată în competiţiela această ediţie.

Ce teme explorează filmul „Anul Nou Care N-a Fost” de la Veneția?

Lungmetrajul este o tragicomedie care abordează teme precum căutarea normalității, iubirea și libertatea într-un context istoric marcat de frică și absurd. Acțiunea se desfășoară într-o singură zi înainte de Revoluția din 1989, oferind o privire asupra dilemelor și aspirațiilor personajelor într-o societate opresivă. Filmul continuă povestea din „Cadoul de Crăciun”, cel mai premiat scurtmetraj românesc, distins în 2020 de Academia Europeană de Film şi nominalizat la Premiile Oscar.

Când vom putea vedea filmul în cinematografele din România?

Filmul va avea lansarea în cinematografele din România începând cu 24 septembrie. Însă premiera mondială de la Veneţia va avea loc în prezenţa regizorului Bogdan Mureşanu şi a actorilor principali printre care  Adrian Văncică, Iulian Postelnicu, Emilia Dobrin, Mihai Călin, Nicoleta Hâncu, Andrei Miercure, Manuela Hărăbor, Ioana Flora, şi Ada Galeş.

Recomandări

E VINOVAT
A.I. VA PREZICE PANDEMIILE
VINE VREMEA RECE
ELEVII ÎNVAȚĂ CU A.I.
OLD BUT GOLD
ÎNCEPE WOMEN RALLY

Citește și