• Parastastul Piraților Nepomeniți e organizat la Sulina.
  • În cimitirul din Sulina există singurul mormânt din Europa al unui pirat.
  • Festivalul ține de joi până duminică la Sulina.
  • Vor cânta: Loredana, Vița de Vie, Cargo, White Mahala, Proconsul.

Cimitirul Vesel de la Săpânța nu este singurul din România care stârnește și zâmbete! Există unul și in Deltă – unde mâine incepe un super-festival. 4 nopți și 4 zile va ține petrecerea de la Sulina – unde mii de turiști ii vor asculta pe Loredana, Vița de Vie, White Mahala, ProConsul, Cargo, Mărgineanu și o serie de DJ. De joi până duminică turiștii se vor bucura de muzică, pește cât cuprinde, mâncare pentru toate gusturile, neapărat rom, dar și alte licori.

„Parastasul Piraților Nepomeniți” este evenimentul care pornește de la singurul cimitir din Europa unde este un mormânt atestat al un pirat – cu simbolul clasic pe cruce – craniu și oase. E vorba de un pirat grec din anii 1800. După slujba de pomenire din Cimitirul Maritim din Sulina, vizitatorii se vor bucura de show.

Dincolo de muzică, mai ai parte de proiecție de film, dansuri lipovenești, ateliere de pictură, vernisaje de tablouri, dar și o dezbatere despre gloria Sulinei de altădată și cum poate fi ea readusă.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
SE DEȘERTIFICĂ ROMÂNIA?
ÎN CE INVESTEȘTI? TRAVEL DE LUX
MEDVEDEV AMENINȚĂ SUA
CUM S-AU DESCURCAT ELEVII LA MATE?
3 DE LA USR VOR LA PALATUL COTROCENI

Parastasului Piraților Nepomeniți intră în marea familie EUROPOLISFEST

Unul dintre cele mai frumoase evenimente din Delta Dunării, Parastasul Piraților Nepomeniți din Sulina, a ajuns la ediția a VII-a.

Începând cu acest an, evenimentul, care se va desfășura în perioada 16-19 mai, intră în marea familie EUROPOLISFEST, primul festival social-cultural-artistic-sportiv din România care își propune să readucă Sulinei, gloria de odinioară.

Astfel, în afară de consacratele concerte și prestații de DJ, în cadrul festivalului se vor mai desfășura următoarele acțiuni:
-Cupa EUROPOLISFEST la campionatul de table organizat împreună cu Federația Română de Table, la care participă și cinci campioni ai României;
-Tabără de pictură cu vernisaj de tablouri, în parteneriat cu galeria de arta Alexandra’s;
-Studio de cinema, unde vor avea loc proiecții ale filmului artistic Porto-Franco, producție 1961, scenariul fiind realizat după romanul Europolis al lui Jean Bart;
-Dezbatere publică „Mai poate deveni Sulina ce a fost?”, la care vor participa persoane publice, autorități si locuitori din Sulina. Moderator Mihai Tatulici;

Citește și