• Louis Vuitton a ajuns la venituri de peste 40 miliarde de dolari pe an.
  • Chanel face revoluție în modă din 1910.
  • Cu peste 10 miliarde de dolari anual, Gucci este simbol al opulenței din 1921.

Astăzi sărbătorești Ziua Internațională a Modei.

Top 5 case de modă din lume

În lumea modei, câteva nume strălucesc cu o intensitate aparte, fiind sinonime cu eleganța, inovația și succesul financiar.

Pe primul loc Louis Vuitton. Fondată în 1854, Louis Vuitton a început ca un atelier de bagaje. Astăzi, este lider în industria de lux, cu venituri anuale care depășesc 40 miliarde de dolari, pe locul 2 Chanel, care în 1910, a revoluționat moda cu introducerea stilului casual și a parfumului „Chanel No. 5”.

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA
PLANUL LUI ZELENSKI
FLUIER DE START
NEW LOOK, NEW YOU
CU BEBE LA SPA

În prezent, profitul anual al casei depășește 20 de miliarde de dolari, apoi renumitul Gucci. Cu o istorie ce datează din 1921, Gucci a devenit un simbol al opulenței. Sub conducerea actualului director creativ, profitul casei a crescut semnificativ, atingând aproximativ 10 miliarde de dolari anual. În acest top sunt Prada și Hermes. Ambele cu venituri de miliarde de dolari pe an.

Cum au influențat industria fashion-ului aceste case de modă

Cele cinci case de modă se remarcă prin inovație constantă, design-uri iconice și adaptabilitate la tendințele pieței. Aceste strategii le permit să genereze venituri semnificative, fiecare având profituri de miliarde de dolari anual. Toate au influențat profund stilul contemporan prin design-uri inovatoare și campanii de marketing strategice, stabilind standarde în modă și dictând tendințele globale, ceea ce le asigură un impact durabil asupra industriei fashion-ului.

Citește și