• Filmul „Bad Boys 4” cu Martin Lawrence și Will Smith este noul succes la box-office.
  • Comparațiile cu același weekend din vara anului 2023 sunt dificile.
  • La începutul weekendului, vânzările de bilete erau cu 24% în urma filmului 2023, iar acum veniturile totale sunt în urmă cu 26%, potrivit Comscore.

„Bad Boys: Ride or Die” a dat box office-ului un impuls de care avea nevoie disperată, dar această comedie de acțiune nu poate salva sezonul de vară de una singură, scrie Variety.

Deși cel mai nou „Bad Boys”, care îi reunește pe Will Smith și Martin Lawrence în rolul polițiștilor din Miami, a ajuns la capătul așteptărilor, cu 56 de milioane de dolari în vânzări de bilete pe piața internă, deficitul de la începutul anului a crescut de fapt mai pronunțat. La începutul weekendului, vânzările de bilete erau cu 24% în urma filmului 2023, iar acum veniturile totale sunt în urmă cu 26%, potrivit Comscore.

„Bad Boys 4” nu este de vină pentru acest declin; analiștii cred că este vorba de lipsa de entuziasm pentru alte titluri de pe piață. Patru dintre celelalte cinci lansări din top – animația „The Garfield Movie” de la Sony (10 milioane de dolari), comedia fantastică „IF” de la Paramount (8 milioane de dolari), thrillerul supranatural și colegul nou-venit de la Warner Bros. „The Watchers” (7,4 milioane de dolari) și continuarea „Kingdom of the Planet of the Apes” de la Disney și 20th Century (5,4 milioane de dolari) – au adus restanțe. Două dintre aceste filme, „IF” și „Kingdom of the Planet of the Apes”, rulează în cinematografe de patru și, respectiv, cinci weekenduri.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Așadar, comparațiile cu același weekend din vara anului 2023 sunt dificile, deoarece mai multe filme au vândut în mod activ bilete: „Transformers: Rise of the Beasts” a ajuns în fruntea box office-ului cu 61 de milioane de dolari, în timp ce „Spider-Man: Across the Spider-Verse” a strâns 55,5 milioane de dolari în a doua sa ieșire, iar „The Little Mermaid” de la Disney a adăugat 23,1 milioane de dolari în al treilea weekend de la lansare. „Guardians of the Galaxy Vol. 3” și „The Boogeyman”, celelalte titluri din top cinci, au adus fiecare încasări de aproximativ 7 milioane de dolari.

„Pur și simplu nu a existat suficientă putere colectivă de box office pentru a mișca acul față de comparațiile foarte dure de acum un an”, a declarat analistul senior Comscore Paul Dergarabedian.

Citește și