• Bărbații cu copii sunt considerați mai responsabili, arată un studiu.
  • Studiul a fost făcut de cercetătorii de la Universitatea Leiden din Olanda.
  • Studiul se bazează pe „teoria investiției parentale.

Poți uita de mașinile decapotabile, mai nou copilul este magnet pentru femei Femeile văd bărbații mai atrăgători atunci când aceștia își plimbă copiii. Cercetătorii de la Universitatea Leiden din Olanda s-au folosit de „teoria investiției parentale” ca să explice fenomenul. Anume, femeile caută bărbați care își pot asuma responsabilitatea pentru o familie și deovedesc că pot avea grijă de copii, scrie Daily Mail.

Aproape 400 de femei au participat la acest studiu. Fiecare a primit fotografii cu bărbați care apăreau singuri sau care interacționau cu copii. Bărbații cu copii au fost văzuți cu 22% mai atractivi decât cei fără.

Fenomenul mai este cunoscut sub numele de efectul Hugh Grant, după filmul About a Boy, în care actorul folosea un copil ca să atragă femeile.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
DE CE BOLI SUFERĂ ELLEN?
PROMISIUNILE PAPEI
OMAGIU ADUS „COMORII”
NU SE TERMINĂ LUPTA
CARE E SITUAȚIA MIGRANȚILOR?

Un studiu separat, făcut pe cuplurile proaspăt căsătorite de Universitatea din California, arată că bărbații care au devenit tați în primul an de căsătorie se simt mai atrăgători din punct de vedere fizic decât înainte. Nu același lucru îl putem spune însă despre femei. Rezultatele s-ar putea datora creșterii ego-ului, arată cercetătorii din California.

Citește și