• Titanic Sinks Tonight își propune să ofere o imagine completă a celor mai faimoase 160 de minute din istoria maritimă.
  • Serialul readuce pe ecrane scufundarea prin experiențele celor care au fost acolo.
  • Realizatorii programului au efectuat cercetări exhaustive asupra a sute de relatări ale supraviețuitorilor.

BBC Factual și BBC Irlanda de Nord au comandat un nou serial în patru părți care detaliază scufundarea Titanicului, cu sprijinul Northern Ireland Screen, pentru BBC Two și iPlayer, scrie BBC.

Realizat de Stellify Media, cu sediul în Belfast, Titanic Sinks Tonight (titlu provizoriu) își propune să ofere o imagine completă a celor mai faimoase 160 de minute din istoria maritimă, spunând uimitoarea poveste a scufundării Titanicului în timp real.

De la secundele cruciale chiar înainte ca nava să lovească icebergul, până la momentul în care coca se scufundă sub valuri, această serie de casete reconstituie evenimentele, minut cu minut, pentru a dezvălui exact ce s-a întâmplat cu cei 2240 de pasageri și membri ai echipajului pe 14 și 15 aprilie 1912.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Recurgând la o vastă arhivă de mărturii ale martorilor oculari, serialul retrăiește scufundarea prin experiențele celor care au fost acolo, dezvăluind anatomia dezastrului și identificând deciziile critice care au dictat soarta celor de la bord. Nimic nu este inventat, nu există „personaje compuse”, ci doar cuvintele reale ale pasagerilor și echipajului Titanicului.

Realizatorii programului au efectuat cercetări exhaustive asupra a sute de relatări ale supraviețuitorilor, cu trimiteri încrucișate pentru a crea o cronologie a tuturor perspectivelor diferite. Culese din scrisori, telegrame, interviuri din ziare, interviuri radio, memorii și anchete publice din SUA și Marea Britanie privind dezastrul, aceste relatări vii de la prima mână vor transpune publicul în prezent, dezvăluind ce au văzut, ce au simțit și ce au făcut indivizii din jurul navei.

Citește și