• Bogdan Naumovici a fost invitatul lui Marius Tucă în emisiunea „Marius Tucă Show”.
  • Bogdan Naumovici a regizat scurt-metrajul „Zimnicea”, care spune o altă poveste despre cutremurul din 1977 și efectele lui asupra orașului.
  • Bogdan Naumovici: „Au făcut 46 de blocuri după ce au dărâmat casele oamenilor. 10 sunt neterminate”.

Bogdan Naumovici, om de publicitate, a vorbit cu Marius Tucă despre scurt-metrajul „Zimnicea”, regizat de el.

Marius Tucă: „Țin minte și acum ce s-a întâmplat. Voiam să mă urc în pat și nu reușeam pentru că era foarte puternic cutremurul acela”.

Bogdan Naumovici: „Toată lumea s-a întrebat cum a căzut Bucureștiul. Bucureștiul avea cele mai înalte clădiri. Dar din România, căzuseră București și Zimnicea”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Marius Tucă: „Erau despre București, că era dramă națională și Zimnicea că au căzut toate blocurile”.

Bogdan Naumovici: Că au căzut toate blocurile și este oraș martir. Eu am avut o surpriză în 2015, când am dat de niște știri și reportaje cu primarul care a fost 20 de ani primar după Revoluție. Și omul povestește cum, de fapt, la Zimnicea, în seara de 4 martie, era o ședință de partid. Se schimba primarul la Zimnicea. A început zgâlțâiala și a căzut un perete.

Zimnicea, oraș martir, dar au murit patru oameni. Primul secratar a raportat la București că Zimnicea este 80% rasă. Și, de fapt, aflăm cumva că la Zimnicea nu cutremurul a ras orașul, ci comunismul.

A doua zi, Ceaușescu a anunțat venirea la Zimnicea și oamenii au zis <<Dacă vine tovarășul Ceaușescu, îl dăm jos>>. Au făcut 46 de blocuri după ce au dărâmat casele oamenilor cu buldozere. I-au scos din case. Este ciudat cum de nu a răsuflat povestea.

Am vorbit cu tine, am făcut filmul cu CTP. Am văzut filmul cu Adrian Sârbu, care are știință și informație. Nimeni nu știa de povestea asta cu Zimnicea. Singura mea ipoteză aici este că oamenii au fost fericiți că îi mută la bloc. Și au făcut 46 de blocuri. Și din blocurile acelea, 10 sunt încă neterminate”.

Marius Tucă: „Eu am văzut filmul. Este un film foarte bine făcut, nu ai ce să-i reproșezi”.

Bogdan Naumovici: „Ai zis că este perfect”.