• A 77-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes a început pe 14 mai
  • Festivalul de Film de la Cannes va lua sfârșit anul acesta sâmbătă, pe 25 mai
  • „Trei kilometri până la sfârșitul lumii” concurează pentru premiul Palm D’Or
  • Emma Stone și William Dafoe joacă în filmul lui Lanthinos, ”Kinds of Kindness”
  • ”OH, Canada” este o dramă în regia lui Paul Schrader în care Richard Gere este starul

Festivalul de Film de la Cannes deja a început și trece în a doua săptămână de premieri. Cea de-a 77-a ediție a început pe 14 mai și va dura până sâmbătă pe 25 mai. Pe lângă controversatul „Megalopolis”, la Cannes poți vedea filmul românesc nominalizat pentru premiul Palm D’Or, ”Trei kilometri până la sfârșitul pământului”. Lungmetrajul arată viața unui tânăr homosexual ce a fost atacat în vacanța de vara într-o comună din Delta Dunării. Emanuel Pârvu este regizorul și la conferința de presă a discutat despre cum este portretizată România prin prisma filmului.

Yorgos Lanthinos a primit aplauze pentru 4 minute în șir după vizionarea filmului nomializat ”Kinds of Kindness”. Emma Stone și William Dafoe joacă în rolul principal. Filmul abordează teme cel puțin interesante cum ar fi canibalismul și dezmățul. Pelicula prezintă trei povești diferite în care fiecare actor joacă un alt personaj. Stone și Lanthinos nu sunt la primul proiect împreună. Aceștia au colaborat pentru „Poor things”

Ultimul film pe care ți-l recomand de la Festivalul de Film de la Cannes de anul acesta este ”OH, Canada!” ce îi are în rolurile principale pe Richard Gere și Uma Thurman. Filmul este o dramă americană scrisă și regizată de Paul Schrader. Este vorba despre o confesiune a unui faimos documentarist canadian. Acesta dă un ultim interviu în care își mărturisețte toată viața chiar studentului său.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Citește și