• „Singur acasă” a fost lansat imediat după Ziua Recunoștinței din 1990.
  • Potrivit Vanity Fair, casa georgiană din cărămidă roșie datează din 1920.
  • Vanity Fair a relatat că proprietarii de atunci, Carolyn și Kully Rohlen, au reconfigurat bucătăria astfel încât să poată găzdui regulat petreceri cu supă – și să pună la conservă roșiile cultivate în casă pe o insulă centrală.

Casa emblematică din nordul suburbiei, care a servit ca fundal pentru filmul de vacanță „Singur acasă” din 1990, este de vânzare, scrie CBS NEWS. Ultima dată când „casa McAllister” de pe 671 Lincoln Ave. din Winnetka a fost scoasă la vânzare în 2012, s-a vândut pentru 1,585 milioane de dolari – în scădere de la un preț cerut de 2,4 milioane de dolari. Cei care au cumpărat-o la acel moment cer acum 5,25 milioane de dolari.

Potrivit Vanity Fair, casa georgiană din cărămidă roșie datează din 1920. A căpătat prima dată notorietate dincolo de North Shore în 1974 – cu 16 ani înainte de a deveni casa din „Singur acasă” – când bucătăria sa proaspăt decorată a apărut în numărul din septembrie al revistei „Better Homes & Gardens”, potrivit Vanity Fair.

Vanity Fair a relatat că proprietarii de atunci, Carolyn și Kully Rohlen, au reconfigurat bucătăria astfel încât să poată găzdui regulat petreceri cu supă – și să pună la conservă roșiile cultivate în casă pe o insulă centrală.

Recomandări

VIKTOR ORBAN RĂMÂNE IZOLAT
BIDEN: „TU EȘTI FRAIERUL”
NASA FACE PARTENERIAT CU SPACEX
E.COLI FACE TOT MAI MULTE VICTIME
DIPLO SE CONFRUNTĂ CU ACUZAȚII
PUTIN TRIMITE LA RĂZBOI 10.000 MIGRANȚI

Soții Rohlen nu mai dețineau casa în momentul în care aceasta a devenit casa „Singur acasă”. John și Cynthia Abendshien s-au mutat în casă în 1988 și locuiau acolo când s-a filmat „Singur acasă”.

„Singur acasă” a fost lansat imediat după Ziua Recunoștinței din 1990.

Majoritatea scenelor de interior au fost filmate pe o scenă de sunet amenajată în sala de sport a liceului New Trier West High School din Northfield, dar scenele centrate pe scara principală și câteva camere din interior au fost de fapt filmate în interiorul casei, a relatat site-ul MovieFone în 2012.

Decorul casei văzute în film nu a fost ales de proprietarii de atunci. Realizatorii filmului au tapetat pereții pentru a oferi o atmosferă mai orientată spre sărbători, a relatat MovieFone. De asemenea, au construit o căsuță în copac care a fost demolată după filmări.

Citește și