• România e pe locul 9 în topul țărilor mulțumite de timpul liber.
  • Finlandezii sunt cei mai mulțumiți de cum își petrec timpul liber.
  • Grecii sunt cei mai nemulțumiți de cum își petrec timpul liber.
  • Oamenii educați nu sunt satisfăcuți de cum își petrec timpul liber.
  • Bărbații sunt fericiți de cum își petrec timpul liber, femeile nu.
  • Persoanele peste 65 de ani sunt fercite de cum își organizează timpul.
  • Femeile sunt cu 6% mai furioase decât bărbații.

Când ai timp liber, ce faci cu el? Te-ai gândit vreodată dacă petreci un timp liber de calitate? Probabil că da, pentru că România este pe locul 9 în topul țărilor europene care sunt mulțumite de cum își folosesc timpul liber. În vârful clasamentului sunt Finlanda, Elveția și Norvegia, cu peste 7.5 puncte din 10. Iar la coada topului sunt Grecia, cu 5,5 și Bulgaria cu 5,7.

Dincolo de cât de bine își petrec europenii timpul liber, sondajul Eurostat mai arată că oamenii educați sunt cel mai puțin satisfăcuți de ceea ce fac atunci când nu sunt la job. Surprinzător sau nu, bărbații sunt mult mai mulțumiți de ce fac în timpul lor liber decât femeile, iar persoanele în vârstă de peste 65 de ani, sunt în aceeași categorie.

Tinerii și cei care locuiesc singuri sunt la polul opus și spun că timpul lor liber nu are calitatea pe care ei și-ar dori-o. Cu sau fără legătură, doctorul Jennifer Cox a ajuns la concluzia că femeile sunt cu 6% mai furioase decât bărbații. Prin supărările pe care le au femeile se numără treburile casnice la care nu le ajută partenerii, responsabilitatea creșterii copiilor sau hărțuirea sexuală.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și