• A comanda un mojito la un bar nu este cea mai bună alegere, deoarece poate dura ceva timp pentru a-l face.
  • Stai departe de mojito și Bloody Marys dacă ești umăr la umăr la bar.
  • Experții au mai spus să eviți băuturile cu multe garnituri și amestecuri.

Fie că te oprești pentru o oră sau ieși cu prietenii, este plăcut să ai o comandă la bar. Deoarece inflația a determinat creșterea prețurilor la alcool , alegerea băuturii greșite este o greșeală costisitoare. Și dacă ești într-un bar aglomerat, s-ar putea să primești diverse priviri sau timpi lungi de așteptare dacă comanzi anumite lucruri, scrie Business Insider.

Nu-i cere barmanului un ceai cu gheață din Long Island doar pentru că nu poți scăpa de nostalgia din timpul facultății. Potrivit lui Jamie Robinson, fostul barman și actual asistent manager de alimente și băuturi la Outrigger Reef Waikiki Beach Resort , a numit băutura „un mare nu-nu, mai ales într-un bar aglomerat”. Băutura necesită prea multe ingrediente – inclusiv mai multe tipuri de alcool.

A comanda un mojito la un bar nu este cea mai bună alegere, deoarece poate dura ceva timp pentru a-l face. „Un mojito potrivit ar trebui să conțină lime și mentă stoarsă manual, plus orice aromă pe care o adăugați”, a spus Robinson.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Dacă există o mulțime de oameni care așteaptă să comande la bar, este bine să comanzi lucruri pe care barmanul probabil le are în așteptare. Din păcate, smântâna groasă necesară unui white russian nu este de obicei la îndemână.

„Salvează-ți barmanul de timpul în care ar trebui să se ducă să verifice dacă au ceva în spate și salvează-ți stomacul de a amesteca lactatele cu orice tip de alcool”, a spus Robinson.

Potrivit lui Zulay Duran, barman executiv la Taste My Aruba , margaritele picante sunt foarte complicate.„Aceasta este o băutură specializată care necesită o execuție atentă, ceea ce nu este fezabil pentru majoritatea barmanilor într-o noapte plină”. „Optați pentru un pahar de vin potrivit, dacă puteți.”

Vodca și sucul de roșii este o combinație preferată de fani. Dar, potrivit lui Aliz Meszasi, manager de bar la The Fed at The Langham din Boston, Bloody Marys nu este o băutură de noapte. Expertul a spus că, dacă nu este timpul brunch-ului, găsirea tuturor ingredientelor și a garniturii este, de obicei, ca o vânătoare.

Unele cocktail-uri, cum ar fi gin fizzes și amaretto sours, necesită albușuri de ou pentru a produce o spumă frumoasă. Dar asta poate fi o durere de cap într-o seară de vineri aglomerată. „Gin fizz Ramos necesită foarte multă muncă”, a spus Nick Jackson, barmanul șef la The Rum House . „Necesită agitare timp de câteva minute și este foarte dificil într-un bar aglomerat”.

Dacă nu ești la plajă, barmanii probabil că nu vor să comanzi o piña colada. „Vă rugăm să nu-l faceți pe barman să declanșeze un blender în mijlocul unui serviciu nebun”, a spus Zach Pace, director de operațiuni și expert în băuturi la Ten Rooms. Meszasi a spus să eviți să comanzi o cafea irlandeză la bar. Băutura stratificată cu frișcă ușor bătută și cafea fierbinte poate consuma mult timp atunci când ești unul dintre cei 10 oameni la rând. Același lucru este valabil și pentru martinii espresso, potrivit Vinny Spatafore, barman și manager de operațiuni cu băuturi la Blue Bridge Hospitality. „Mirosul puternic și persistent de espresso înseamnă că barmanii trebuie să spele agitatorul cu mare atenție, ceea ce poate consuma mult timp”.

Sunshine Foss, fondator și CEO al magazinului de băuturi de tip boutique Happy Cork, a declarat că oamenii ar trebui să se țină de shot-urile simple de vodcă în serile aglomerate. Shot-urile în straturi care necesită mai multe lichioruri sau băuturi spirtoase pot fi o bătaie de cap pentru a fi pregătite corespunzător. „Barmanii sunt deja sub presiune să servească băuturi rapid, comandarea de shot-uri în straturi pur și simplu nu are sens pentru nimeni”. Nimeni nu spune că ceea ce îți place este rău, dar să-ți răsfoiești propria rețetă de cocktail într-un bar plin este enervant. „Fii specific, dar nu un poet”, a declarat Joshua Lucas, mixolog la Kiki’s din La Quinta, California. De exemplu, el a spus că nu vrea să audă niciodată: „Vreau un martini cu vodcă Belvedere agitat în plus cu doi castraveți, fără vermut, o răsucire de lămâie și vreau gheața agitată pe o parte”.

Citește și