• Seventeen, un grup de 13 membri, va fi prima formație K-pop care va cânta pe scena principală a festivalului Glastonbury. 
  • Seventeen a avut un an extrem de productiv, vânzând peste 10 milioane de albume și devenind unul dintre cele mai mari succese ale K-pop în ultimii ani.
  • Anul acesta, Glastonbury se apropie de o varietate de genuri muzicale, inclusiv afrobeat și R&B, reflectând evoluția obiceiurilor de ascultare ale publicului. 

Cel mai mare act de pe Pyramid Stage de la Glastonbury din acest an nu este Coldplay sau Dua Lipa. Trupa în cauză este Seventeen – un boyband K-pop care se mândrește cu 13 membri și care a vândut mai mult de 10 milioane de albume anul trecut, scrie BBC.

Singura artistă care a vândut mai mult? Taylor Swift. Dar, în ciuda succesului global al K-pop, Marea Britanie a rămas rece față de acest gen.

Chiar dacă trupe precum BTS, Blackpink, Stray Kids și Aespa au dat lovitura, cele mai mari succese ale lor au avut tendința de a veni în colaborare cu artiști occidentali precum Selena Gomez, Lady Gaga sau Coldplay.

Recomandări

RISC DE INCENDII ÎN GRECIA ȘI TURCIA
ELEVII ROMÂNI ÎNVAȚĂ ÎN CLĂDIRI CU RISC SEISMIC
CE SE ÎNTÂMPLĂ CU MACRON?
CUM TE AJUTĂ PUBLIC SPEAKING LA JOB?
CUM VA FI VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CE SFAT LE DĂ BEZOS TINERILOR

Seventeen nu fac colaborări. Spre deosebire de majoritatea formațiilor pop coreene, ei își scriu și își produc propriile materiale. Acum, ei intră în istorie, fiind prima formație K-pop prezentă pe scena principală de la Glastonbury.

Seventeen participă la festival într-un an în care se îndepărtează mai mult ca niciodată de rădăcinile sale rock. Reflectând evoluția obiceiurilor de ascultare ale publicului, ei vor fi însoțiți pe Pyramid Stage de vedetele afrobeat Burna Boy și Ayra Starr, în timp ce vedeta pop Dua Lipa și senzația R&B SZA vor fi cap de afiș.

Seventeen cântă vineri după-amiază, puțin după prânz. Este departe de seturile nocturne pe care le cântă în Asia, dar S Coups nu este deranjat.

Originile trupei se află în subsolul verde fistic al companiei sud-coreene de divertisment Pledis. Acolo au fost selectați, respinși, antrenați și reduși membrii pe parcursul unei ucenicii lungi și epuizante.

Seventeen și-au făcut în cele din urmă debutul în mai 2016, cu un showcase live de o oră la televiziunea sud-coreeană, urmat de lansarea primului lor EP, 17 Carat.

Citește și