• Trendul „demure” a explodat pe TikTok și pe alte platforme de social media.
  • Creatoarea de pe TikTok, Jools Lebron, este cea care a pornit trendul, printr-un videoclip care s-a viralizat.
  • Influenceri și celebrități din întreaga lume au început să folosească termenul, în mod ironic sau nu.

Dacă ai deschis social media în ultimele zile, sigur ai dat peste cuvântul „demure”. E peste tot – ba pe reels, ba pe story, ba la descriere.

Influenceri, celebrități, sau poate chiar prietenii tăi au început să îl folosească.

Te întrebi ce înseamnă? A fi „demure” înseamnă a fi „atentă, drăguță și a nu exagera”, conform creatoarei de pe TikTok Jools Lebron, care a devenit virală datorită videoclipurilor sale.

Recomandări

MEET VERSE
PLANURILE LUI TRUMP
ALEXA, CUM FAC BANI RAPID?
PÂNĂ LA ADÂNCI BĂTRÂNEȚI
LASĂ FRICA LA INTRARE
MANUAL VS TELEFON

Trendul a explodat pe TikTok luna aceasta, după ce s-a viralizat un videoclip postat de Lebron pe 2 august. În videoclip, Lebron arată cum își aranjează părul și cum se machiază pentru muncă. „Foarte demure”, a numit ea acest look.

Lebron a postat un alt videoclip trei zile mai târziu, de data aceasta despre cum să fii „demure, modestă și respectuoasă la locul de muncă”, care a adunat peste 35 de milioane de vizualizări și mai mult de 3,5 milioane de aprecieri, ajungând astfel la peste 1,7 milioane de urmăritori pe TikTok.

Vezi cât de „demure” arăt? Modul în care am venit la interviu este modul în care mă duc la muncă”, spune ea în TikTok-ul din 5 august. „Sunt foarte demure, sunt foarte modestă, sunt foarte atentă”.

De atunci, a postat zeci de videoclipuri explicând cum să fii demure, atentă și drăguță în orice situație, stârnind o întreagă febră de „demuritate” în rândul utilizatorilor de social media și al celebrităților.

Conform unei analizei TikTok, interesul pentru postările etichetate #demure a crescut de la 7 august, cu peste 138.000 de videoclipuri postate cu acest hashtag în ultimele șapte zile în SUA și 285.000 de videoclipuri postate cu acest hashtag în total, potrivit Today.com.

Cuvântul a ajuns acum dincolo de TikTok. Meme-urile care folosesc cuvântul demure au devenit virale pe X, iar un utilizator X a spus că „demure” este cuvântul săptămânii. Postările au avut peste 590.000 de vizualizări și peste 18.000 de aprecieri.

Ce înseamnă „demure”?

În cea mai simplă definiție, demure înseamnă „modest, rezervat sau serios în mod afectat”, conform Merriam-Webster. Pe TikTok, însă, a fi „demure” face referire la „pick-me girls”, adică fetele care susțin că „nu sunt ca celelalte fete”. Pare, de asemenea, să facă haz de estetica „clean girl”. Trendul „clean girl”, cunoscut și sub numele de „vanilla girl”, se concentrează pe „a face lucrurile fără efort” și este adesea asociat cu un aspect natural și minimalist, promovând meditația și scrisul într-un jurnal.

După ce a dat lovitura pe 2 august, creatoarea Jools Lebron a continuat să posteze zeci de exemple despre cum să fii „demure” în diverse situații.

Totodată, femei din întreaga lume au început, mai în glumă, mai în serios, să-și posteze propriile exemple „demure”.

Citește și