• „Pastel de Nata” este un desert tradițional portughez.
  • Tartele „Pastel de Nata” sunt presărate cu scorțișoară sau zahăr pudră.
  • Tartele „Pastel de Nata” au o cremă fină de ou și sunt caramelizate.

Ce mănânci azi? Îți spun eu, dar vin cu o idee de desert. Tartele Pastel de Nata sunt de origine portugheză. Au o cremă fină de ou și sunt caramelizate.

Cum se remarcă acest desert Pastel de nata, cum a ajuns în România?

„Cum a ajuns în țara noastră? Simplu. Cred că restaurantele cu specific portughez au introdus în meniuri și fiind un desert atât de plăcut, are destule influențe, și europene, chiar dacă se găsește mai mult în Brazilia decât în Portugalia. Este un desert foarte light, are diferite condimente și influențe, asta în funcție de locul în care se găsește. Se găsește și în Macao, Portugalia, dar și în Brazilia”, a explicat Tudor Aposteanu, chef bucătar, pentru Aleph News.

Cum îl preparăm?

„Este simplu de făcut. Este foarte similar cu creme anglaise, doar că este și puțin caramelizat la cuptor, are și foietaj și puțină scorțișoară, e un pic mai exotic”, a adăugat Tudor Aposteanu.

Recomandări

PUTIN AMENINȚĂ COREEA DE SUD
CÂND VOR FI ALEGERILE PREZIDENȚIALE?
FALCO A INTERZIS DEBARCAREA TURIȘTILOR
RUSIA ATACĂ MASIV UCRAINA
LGBTQ+ SE OPUNE POLITICII LUI ORBAN
SWIFT FACE SELFIE CU CHARLOTTE ȘI GEORGE

Ce alte deserturi de vară sunt recomandate în această perioadă?

„Putem face orice fel de cheescake la rece, cu orice fel de fructe vrem noi. Și aici, avem și cremozitatea aceea a cheescake-ului, avem și puțin biscuite și fructele naturale, orice fel de fructe putem folosi. Sau putem trece spre direcția clătitelor: clătite românești, franțuzești, belgiene, clătite americane. Este o varietate extrem de mare”.

Citește și