• Trump aruncă sare peste umăr la masă și evită oamenii cu energie scăzută
  • Un membru al echipei lui Biden se tunde de fiecare dată când sunt alegeri
  • George W. Bush credea în fantome iar Roosvelt nu călătorea vinerea și pe data de 13
  • Jimmy Carter a raportat un OZN, iar Obama joacă baschet ca să aibă noroc

Dincolo de lumina reflectoarelor, de birouri mai mult sau mai puțin ovale,
președinții sunt oameni normali, cu calități, defecte și superstiții.

Foștii șefi de campanie ai lui Donald Trump spun că acesta este unul dintre cei mai superstițioși oameni pe care l-au întâlnit. Trump aruncă sare peste umăr înainte de masă, evită oamenii cu energie scăzută, pentru că aduc ghinion, iar staff-ul nu are voie să se bucure înainte de a fi siguri de victorie, ca să alunge necazul.

De partea cealaltă, unul dintre membrii staff-ului Biden s-a tuns în ziua alegerilor preliminare din Carolina de Sud, iar democratul a câștigat. Așa că la fiecare alegere preliminară, cineva din echipă trebuie să meargă la stilist.
Dar superstițiile merg mult mai departe în istoria președinților americani.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

George W Bush credea în fantome, ba chiar susținea că a văzut o fantomă ieșind din perete lângă dormitorul Lincoln de la Casa Albă. Iar istoricii spun că n-a fost primul.

Edward Lengel, White House Historical Association: „Prima apariție cunoscută a unei fantome a avut loc imediat după asasinarea lui Abraham Lincoln. Mulți au văzut o fantomă, sau susțin că au văzut fantoma lui Abraham Lincoln, inclusiv Winston Churchill.”

Harry Truman ținea o potcoavă în biroul oval, Roosevelt nu călătorea niciodată vinerea sau pe data de 13, iar Obama dădea la coș în ziua alegerilor preliminare.

Chiar dacă sunt președinți americani, tot oameni sunt. Fiecare pasăre pe limba ei moare până la urmă. Nu e nici o rușine să te întorci din drum dacă vezi o pisică neagră.