• Cea mai mare pare pictură murală din România va fi realizată pe un zid în cadrul Festivalului Internaţional de Street Art de la Sibiu.
  • Aceasta va avea peste 525 de mp de culoare.

Organizatorii ediţiei a VI-a a Festivalului Internaţional de Street Art de la Sibiu anunţă că 11 lucrări de artă stradală au fost deja finalizate.

Se lucrează în continuare la zidul care va găzdui cea mai mare pictură murală din România, lucrare care va deveni cea mai mare atracţie a Turului de Artă Stradală.

Pictura va acoperi întregul perete lateral al unei clădiri din Piaţa Aurel Vlaicu din Sibiu, o zonă intens circulată şi va avea o înălţime maximă de 25 de metri şi un total de peste 525 metri pătraţi de culoare.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

Lucrarea se aliniază temei festivalului din acest an – „#Origins” şi este de mare însemnătate prin mesajul transmis.

„Este un tribut adus omului şi umanităţii, individului şi societăţii, de la origini şi până în prezent. Din punct de vedere compoziţional, muralul este un portret de grup, format din chipurile unor oameni pictate în cromatici şi stiluri diferite, susţinând astfel ideea de unitate în diversitate”, au explicat reprezentanţii festivalului.

Cele 17 lucrări realizate în acest an, dintre care 12 murale permanente, vor îmbogăţi galeria urbană în aer liber a oraşului, care însumează acum 9.700 metri pătraţi de culoare.

În total, 96 de lucrări de artă reuşesc să înfrumuseţeze estetic zone defavorizate din oraş.

Picturile sunt realizate de 15 artişti şi grupuri din România, Spania şi Ucraina care vor acoepri cu culoare 1.600 metri pătraţi de ziduri ale unor blocuri, unităţi de învăţământ sau clădiri importante din oraş.

Sibiu International Street ART Festival este un eveniment organizat de Asociaţia ART Factory Transilvania şi cofinanţat de Primăria Sibiu.