• ONU a avertizat că numărul morților ar putea trece de 55.000.
  • Bucătarul și-a prezentat pe Instagram camionul cu mâncare.
  • Mai târziu, în clip, bucătarii voluntari au fost văzuți amestecând tigăi uriașe de mâncare în timp ce se pregăteau să servească oamenii.

Celebrul bucătar Salt Bae își propune să hrănească 5.000 de persoane în fiecare zi în Turcia, țara sa natală, după cutremurul devastator din această țară. Bucătarul, în vârstă de 39 de ani, – pe numele real Nusret Gokce – care este din Pasali, în Turcia, a aranjat ca o bucătărie mobilă să meargă în zona dezastrului.

Bilanțul victimelor cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade de lunea trecută din Turcia și din Siria vecină a depășit luni 37.000 de morți și se pare că va continua să crească. ONU a avertizat că numărul morților ar putea trece de 55.000.

Bucătarul și-a prezentat pe Instagram camionul cu mâncare și a scris în legendă: Am început să servim mâncare caldă mai multor oameni, vizând 5000 de persoane în fiecare zi!”.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Va fi cel mai important și semnificativ serviciu din lume pentru noi. Camionul cu numele său pe lateral își făcea bagajele și pleca dintr-un depozit, în timp ce o altă postare arăta supraviețuitori care stăteau la coadă pentru a fi hrăniți în frig.

Mai târziu, în clip, bucătarii voluntari au fost văzuți amestecând tigăi uriașe de mâncare în timp ce se pregăteau să servească oamenii. Cutremurele cu magnitudinea de 7,8 și 7,5 au avut loc la nouă ore distanță unul de celălalt în sud-estul Turciei și în nordul Siriei, pe 6 februarie.

Bilanțul victimelor din cele două țări a depășit luni 37.000 de morți, urmând ca acesta să crească considerabil pe măsură ce echipele de căutare vor găsi mai multe cadavre. Orașele și localitățile locuite de milioane de oameni au fost, de asemenea, reduse la fragmente de beton și metal răsucit.

Confederația turcă a întreprinderilor și afacerilor, o organizație neguvernamentală de afaceri, a estimat pagubele financiare provocate de cutremur numai în Turcia la 84,1 miliarde de dolari americani. Suma a fost considerabil mai mare decât orice estimare oficială de până acum și a fost calculată folosind o comparație statistică cu cutremurul la fel de devastator din 1999, care a lovit nord-vestul Turciei.

Agenția turcă pentru dezastre a declarat că peste 32.000 de persoane din organizațiile din țară lucrează la eforturile de căutare și salvare, alături de 8.294 de salvatori internaționali. Profesorul Angulo, autorul principal al unui studiu din 2017 privind decesele în interiorul clădirilor lovite de cutremure, a declarat că șansele de supraviețuire pentru persoanele blocate în dărâmături scad dramatic după cinci zile și sunt aproape zero după nouă zile, deși au existat excepții.