• Céline Dion a spus: „Am avut coaste rupte la un moment dat, pentru că uneori, când este foarte severă…”.
  • Dion a fost diagnosticată cu acest sindrom rar și incurabil în 2022 și a fost nevoită să pună în așteptare spectacolele live.
  • Ea a declarat anterior că acesta „provoacă dificultăți atunci când merg și nu îmi permite să îmi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum sunt obișnuită”.

Céline Dion a declarat că a suferit spasme musculare atât de puternice încât și-a rupt coastele, întrucât suferă de sindromul persoanei rigide, scrie The Guardian.

Vorbind în primul ei interviu televizat de la diagnosticare, acordat lui Hoda Kotb de la NBC News, Dion a spus: „Am avut coaste rupte la un moment dat, pentru că uneori, când este foarte severă…”. Kotb o întreabă: „Poate să aibă spasme atât de puternice încât să rupă o coastă?”, Dion dând din cap că este de acord.

Dion a mai spus că, atunci când are spasme musculare în gât, „este ca și cum cineva te strangulează, ca și cum cineva îți împinge laringele”, și a explicat că poate vorbi doar la un anumit ton atunci când are spasme. „Dar poate fi și în [zona] abdominală, în coloana vertebrală, în coaste”, a adăugat ea, descriind crampe în mâini: „Sunt crampe, dar e ca și cum ar fi într-o poziție în care, parcă, nu le poți debloca”.

Recomandări

BIDEN: „TU EȘTI FRAIERUL”
PORTRETELE LUI HARRY ȘI MEGHAN PRIMESC CRITICI
E.COLI FACE TOT MAI MULTE VICTIME
DIPLO SE CONFRUNTĂ CU ACUZAȚII
PUTIN TRIMITE LA RĂZBOI 10.000 MIGRANȚI
URSULA LUPTĂ PENTRU ȘEFIA C.E.

Dion a fost diagnosticată cu acest sindrom rar și incurabil în 2022 și a fost nevoită să pună în așteptare spectacolele live. Ea a declarat anterior că acesta „provoacă dificultăți atunci când merg și nu îmi permite să îmi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum sunt obișnuită”.

Într-un interviu acordat revistei Vogue France în aprilie, ea a declarat că face terapie fizică și vocală de cinci ori pe săptămână. Ea a recunoscut sentimente de disperare, dar a afirmat, de asemenea, că încearcă să lucreze din nou pentru o carieră de cântăreață.

„La început mă întrebam: De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? Este vina mea?”, a spus ea. „Viața nu îți dă niciun răspuns. Trebuie doar să o trăiești! Am această boală dintr-un motiv necunoscut. După cum văd eu lucrurile, am două opțiuni. Fie mă antrenez ca un atlet și muncesc foarte mult, fie mă deconectez și se termină, stau acasă, îmi ascult cântecele, stau în fața oglinzii și îmi cânt. Am ales să lucrez cu tot corpul și sufletul meu, din cap până în picioare, cu o echipă medicală. Vreau să fiu cât mai bună. Scopul meu este să văd din nou Turnul Eiffel! … Am această forță în mine. Știu că nimic nu mă va opri”.

Citește și