• Dion și-a dezvăluit public diagnosticul în 2022, dar de atunci a rămas în mare parte în afara reflectoarelor.
  • Noul documentar pune în lumină luptele pe care le duce cu boala.
  • Într-o scenă deosebit de emoționantă spre sfârșitul documentarului, Dion se întoarce de la studio unde a încercat să înregistreze piesa de titlu din filmul Love Again din 2023.

Un nou documentar arată impactul sfâșietor al sindromului persoanei rigide asupra uneia dintre cele mai mari cântărețe din lume, Celine Dion, scrie The Independent.

Sindromul persoanei rigide, cunoscut sub numele de SPS, este o afecțiune neurologică rară care afectează doar una sau două din fiecare milion de oameni. Începe cu spasme musculare și, în timp, poate provoca atacuri paralizante pe întregul corp și rigiditate a trunchiului.

Dion și-a dezvăluit public diagnosticul în 2022, dar de atunci a rămas în mare parte în afara reflectoarelor.

Recomandări

MACRON CERE BARAJ ÎMPOTRIVĂ EXTREMEI DREPTE
TRUMP ARE O FORMĂ DE IMUNITATE
IRINA BEGU PIERDE CU 6-0
JOE BIDEN NU RENUNȚĂ
ABULGAZIN RESPINGE ACUZAȚIILE
POLIȚIA DE MORAVURI UȘOARE

Cu toate acestea, noul documentar, care a fost proiectat pentru membrii presei la Bafta din Londra, marți (18 iunie), pune în lumină luptele pe care le are cu boala.

Într-o scenă deosebit de emoționantă spre sfârșitul documentarului, Dion se întoarce de la studio unde a încercat să înregistreze piesa de titlu din filmul Love Again din 2023, când mușchii ei încep să se încordeze în timp ce ea face fizioterapie.

O parte a bolii constă în faptul că, de îndată ce intri în contracție, uneori [creierul] nu înțelege semnalul de eliberare, așa că înțelege să rămână într-o poziție contractată”, explică fizioterapeutul ei.

El avertizează că spasmele continue ar putea duce la o criză”, deoarece picioarele lui Dion sunt arătate într-o poziție blocată, și îi administrează valium înainte ca ea să intre în criză.

Citește și