Cine este Pesto, pinguinul „uriaș” care a furat inimile spectatorilor?

Într-o mare de pinguini lucioși, albi și negri, dintr-un cunoscut acvariu australian, un pui de pasăre iese în evidență ca un deget ascuțit. Cu un penaj de un maro ciocolatiu și o înălțime mai mare decât a părinților săi adoptivi, Pesto cântărește mai mult decât ambii la un loc, scrie BBC.

Supranumit cu afecțiune „grăsuț”, „unitate absolută” și „fundaș”, Pesto a devenit o vedetă virală, atrăgând o armată de fani, printre care și starul pop Katy Perry. Acest pinguin a atins o audiență globală, dominând rețelele sociale și generând un interes imens în rândul vizitatorilor acvariului din Melbourne.

„Este normal ca pinguinii să aibă pui sănătoși”, spune Jacinta Early de la acvariu pentru BBC, subliniind că greutatea lui Pesto depinde de combinația de îngrijire și genetică. Deși tatăl său biologic este înalt, îngrijirea atentă oferită de părinții săi adoptivi, Tango și Hudson, a contribuit la dezvoltarea sa. Hrănit manual de mai multe ori pe zi, Pesto are un apetit uriaș, consumând până la 30 de pești pe zi.

„Este sănătos”, adaugă dna Early, explicând că în curând va începe să piardă din greutate pe măsură ce își va schimba penajul. Pesto este descris ca un „fluture social” care interacționează cu îngrijitorii și adoră să le provoace pe pinguinii adulți.

„Cu siguranță avem favoriții noștri”, recunoaște dna Early, subliniind că Pesto a câștigat rapid inimile tuturor. Publicul s-a arătat extrem de interesat, vizitatorii întrebând adesea unde se află Pesto, ceea ce este neobișnuit pentru un pinguin.

Olivia Wilson, responsabilă cu imaginea lui Pesto, glumește că nu știe care este mai popular în Melbourne: Pesto sau finala Ligii australiene de fotbal. „Oriunde te-ai uita, Pesto este menționat în mass-media”, spune ea, adăugând că a ajuns la o audiență estimată de 5 miliarde de persoane.

Pesto a reușit astfel să detroneze hipopotamul pigmeu din Thailanda ca favorit al internetului. „Oamenii îl tranzacționează ca pe Bitcoin, ceea ce este incredibil”, concluzionează dna Wilson.

Exit mobile version