• Românii sărbătoresc 1 Decembrie cu mese tradiționale și rețete pline de gust.
  • Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele festive ale românilor.
  • Fasolea cu ciolan și ciorbele cu afumătură sunt nelipsite pe masa de 1 decembrie.
  • În multe bucătării, rețetele tradiționale sunt reinterpretate cu un twist modern.
  • Atmosfera de sărbătoare este completată de gusturi autentice și voie bună.

Azi e ziua ta, ziua noastră, a tuturor românilor, și ce prilej mai bun să vorbim despre ce pune pe masă fiecare dintre noi de 1 Decembrie? Tradiționala fasole cu ciolan, sarmale aburinde, ciorbe tradiționale sau ceva mai modern?

Care sunt preparatele tradiționale preferate de români pentru masa de 1 Decembrie?

„Pe lângă meniul nostru obișnuit de 1 decembrie, de fiecare dată, pregătim preparate tradiționale, care sunt și cele mai bune pentru această vreme de frig. Anume o ciorbă de coaste de porc cu zeamă de varză acrită, sarmale cu mămăliguță și plăcinte cu poale-n brâu. Meniul variază în fiecare an, dar de obicei mergem pe varianțe tradiționale pentru că e ziua României”, a declarat Corina Gliga, manager J’ai Bistrot, pentru Aleph News.

Cum ar arăta totuși o rețetă care ar îmbina tradiționalul cu modernul? 

„De exemplu, avem o ciorbă de porc cu cartofi la cuptor, cu varză, dar care e în meniul nostru normal, pentru că avem un meniu internațional cu influențe românești. Se combină ingrediente, se combină garniturile, astfel cât să păstrezi și ceva din tradițional, dar să-l găsim și în modern”, a declarat Corina Gliga, manager J’ai Bistrot, pentru Aleph News.

Recomandări

BOLOJAN, SURPRINS DE SCANDALUL VIZELOR
URSULA AMÂNĂ TAXELE
UNDE SESIZEZI PROBLEMELE
RUSE MERGE MAI DEPARTE
ÎNVEȚI LA BAC PRIN TEATRU
CAPITALA E ÎN TOP 10 ORAȘE DE VIITOR

Citește și