• Românii sărbătoresc 1 Decembrie cu mese tradiționale și rețete pline de gust.
  • Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele festive ale românilor.
  • Fasolea cu ciolan și ciorbele cu afumătură sunt nelipsite pe masa de 1 decembrie.
  • În multe bucătării, rețetele tradiționale sunt reinterpretate cu un twist modern.
  • Atmosfera de sărbătoare este completată de gusturi autentice și voie bună.

Azi e ziua ta, ziua noastră, a tuturor românilor, și ce prilej mai bun să vorbim despre ce pune pe masă fiecare dintre noi de 1 Decembrie? Tradiționala fasole cu ciolan, sarmale aburinde, ciorbe tradiționale sau ceva mai modern?

Care sunt preparatele tradiționale preferate de români pentru masa de 1 Decembrie?

„Pe lângă meniul nostru obișnuit de 1 decembrie, de fiecare dată, pregătim preparate tradiționale, care sunt și cele mai bune pentru această vreme de frig. Anume o ciorbă de coaste de porc cu zeamă de varză acrită, sarmale cu mămăliguță și plăcinte cu poale-n brâu. Meniul variază în fiecare an, dar de obicei mergem pe varianțe tradiționale pentru că e ziua României”, a declarat Corina Gliga, manager J’ai Bistrot, pentru Aleph News.

Cum ar arăta totuși o rețetă care ar îmbina tradiționalul cu modernul? 

„De exemplu, avem o ciorbă de porc cu cartofi la cuptor, cu varză, dar care e în meniul nostru normal, pentru că avem un meniu internațional cu influențe românești. Se combină ingrediente, se combină garniturile, astfel cât să păstrezi și ceva din tradițional, dar să-l găsim și în modern”, a declarat Corina Gliga, manager J’ai Bistrot, pentru Aleph News.

Recomandări

TRUDEAU DEMISIONEAZĂ
A.I.-UL SCHIMBĂ MEDICINA
STUDENȚII VOR DREPTATE
TE TEMI DE BĂTRÂNEȚE?
TRUMP O LAUDĂ PE MELONI
GRIPA CUPRINDE EUROPA

Citește și