Cissy Houston, mama lui Whitney Houston și câștigătoare a premiilor Grammy, a murit la 91 de ani

Cissy Houston, mama regretatei Whitney Houston și câștigătoare a două premii Grammy, care a cântat alături de superstaruri precum Elvis Presley și Aretha Franklin, a murit luni. Avea 91 de ani, scrie The Hollywood Reporter.

Houston a murit în casa ei din Newark, New Jersey, în timp ce se afla sub îngrijire paliativă pentru boala Alzheimer, a declarat nora ei Pat Houston. Celebra cântăreață de gospel a fost înconjurată de familia sa.

„Mama Cissy a fost o figură puternică și impunătoare în viețile noastre. O femeie cu credință și convingere profundă, care a ținut foarte mult la familie, slujire și comunitate. Cariera ei de peste șapte decenii în muzică și divertisment va rămâne în fruntea inimilor noastre.”

Houston a făcut parte din cunoscutul grup vocal Sweet Inspirations, alături de Doris Troy și nepoata sa Dee Dee Warrick. Grupul a cântat ca back-up pentru o varietate de cântăreți soul, inclusiv Otis Redding, Lou Rawls, The Drifters și Dionne Warwick.

Ultima performanță a lui Houston cu Sweet Inspirations a venit după ce grupul a urcat pe scenă cu Presley într-un spectacol din Las Vegas în 1969. Ultima sa sesiune de înregistrări cu grupul s-a transformat în cel mai mare hit R&B „(Gotta Find) A Brand New Lover”.

Houston a devenit o cântăreață foarte solicitată și a înregistrat mai mult de 600 de melodii în mai multe genuri de-a lungul carierei sale. Vocea ei poate fi auzită pe piese alături de o gamă largă de artiști, inclusiv Chaka Khan, Donny Hathaway, Jimi Hendrix, Luther Vandross, Beyoncé, Paul Simon, Roberta Flack și fiica sa.

Houston a câștigat premiile Grammy pentru albumele sale Face to Face în 1997 și He Leadeth Me în anul următor la categoria cel mai bun album tradițional soul gospel.

Houston este autorul a trei cărți: He Leadeth Me, How Sweet the Sound: My Life With God and Gospel și Remembering Whitney: A Mother’s Story of Life, Loss and the Night the Music Stopped.

Houston a fost cea mai mică din opt copii.

„Suntem impresionați de sprijinul vostru generos și de revărsarea voastră de iubire în timpul perioadei noastre profunde de durere”, a declarat Pat Houston în numele familiei. „Cerem respectuos să ne păstrăm intimitatea în această perioadă dificilă”.

Exit mobile version