• Concertul Coldplay a fost o celebrare nu doar a realizărilor lor semnificative ca una dintre cele mai de succes trupe britanice, ci și a spiritului și valorilor festivalului Glastonbury.
  • Evenimentul a inclus apariții speciale ale unor invitați de marcă, cum ar fi Michael J. Fox și Tom Cruise.
  • În ciuda criticilor la adresa muzicii Coldplay ca fiind plictisitoare și a alegerii lor ca headliner, trupa a reușit să ofere o performanță memorabilă.

Coldplay a devenit prima formație din istorie care a fost cap de afiș la Glastonbury de cinci ori – interpretând un set record în fața unui public imens și strălucitor, pentru care s-a simțit ca și cum s-ar fi întors acasă, scrie SkyNews.

Fondatorul Glastonbury, Michael Eavis, s-a numărat printre invitații speciali care i-au urmărit pe scenă în timp ce cântau în fața unei mulțimi care se întindea în noapte, iar pe scenă li s-au alăturat, de asemenea, vedete și muzicieni, inclusiv rapperul Little Simz.

A fost o celebrare nu doar a realizărilor lor semnificative, ca una dintre cele mai de succes trupe britanice din istoria recentă, ci și a festivalului Glastonbury și a talentului pe care l-a sprijinit de-a lungul deceniilor.

Recomandări

BOMBELE RUSEȘTI CAD TOT ÎN RUSIA
ISRAELUL REDUCE ACȚIUNILE MILITARE DIN GAZA
CONTINUĂ NEGOCIERILE PENTRU PREZIDENȚIALE
SE RĂCOREȘTE VREMEA
HAOS PE OTOPENI
AZI ARE LOC A DOUA PROBĂ LA BAC

Dar cea mai mare surpriză a venit din partea legendarului Michael J Fox de la Hollywood, care a apărut la chitară pentru emoționanta piesă Fix You, penultima.

În culise, Tom Cruise s-a numărat printre fanii care priveau focurile de artificii luminând cerul.

„Mă uit în jur și văd oameni minunați, minunați, de pretutindeni și asta face ca Glastonbury să fie cel mai grozav oraș de pe Pământ”, a spus Martin mulțimii, într-un set cu melodii precum Higher Power, Clocks, Viva La Vida, The Scientist și My Universe, pe care trupa l-a înregistrat cu trupa de băieți K-pop BTS, cu versuri cântate atât în engleză, cât și în coreeană.

Aceasta a fost prima lor apariție pe Pyramid Stage din 2016 și a cincea în total, ceea ce înseamnă că acum îi depășesc pe The Cure, care au fost cap de afiș de patru ori.

Când trupa a fost anunțată de organizatorii festivalului la începutul acestui an, vestea a fost întâmpinată cu aceleași critici cu care trupa se confruntă de ani de zile: muzica este plictisitoare, alegerea headlinerului neinspirat, glume despre Martin care apare peste tot.

Citește și