• „Oppenheimer” a câștigat premiul pentru cel mai bun film într-un clasament care mai cuprindea „Barbie”, „Poor Things”, „American Fiction”, „The Color Purple”.
  • Barbie a câștigat șase premii, plus premiul SeeHer pentru America Ferrera. 
  • Ferrera a spus că cea mai bună utilizare a povestirii este de a „susține adevărul că toți suntem demni de a fi văzuți”.

„Oppenheimer”, de Christopher Nolan, a aruncat mănușa înaintea premiilor Oscar, câștigând opt premii Critics Choice Awards duminică seara, la Los Angeles. Filmul epic a fost distins cu premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor pentru Nolan și cel mai bun actor în rol secundar pentru Robert Downey Jr, cel mai bun ansamblu de actori, cea mai bună cinematografie (Hoyte van Hoytema), cel mai bun montaj (Jennifer Lame), cele mai bune efecte vizuale și cea mai bună coloană sonoră (Ludwig Goransson), dar a ratat mai multe premii de interpretare, iar starul său, Cillian Murphy, a pierdut în fața lui Paul Giamatti de la The Holdovers în cursa pentru cel mai bun actor, scrie BBC.

„Oppenheimer” a câștigat premiul pentru cel mai bun film într-un clasament care mai cuprindea „Barbie”, „Poor Things”, „American Fiction”, „The Color Purple”, „The Holdovers”, „Killers of the Flower Moon”, „Maestro”, „Past Lives” și „Saltburn”.

Barbie a câștigat șase premii, plus premiul SeeHer pentru America Ferrera. Ferrera, care o interpretează pe Gloria, angajata Mattel, în superproducția lui Greta Gerwig, a ținut un discurs puternic în momentul în care a acceptat premiul, care se acordă pentru promovarea egalității de gen, pentru portretizarea unor personaje cu autenticitate, pentru sfidarea stereotipurilor și pentru depășirea limitelor.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Ferrera a spus că cea mai bună utilizare a povestirii este de a „susține adevărul că toți suntem demni de a fi văzuți”. „Brune, indigene, asiatice, trans, cu dizabilități, orice tip de corp, orice gen, cu toții suntem demni de a avea viețile noastre reflectate în mod bogat și autentic”, a spus ea.

„Primirea premiului SeeHer pentru contribuțiile mele la o reprezentare mai autentică a femeilor și fetelor nu ar putea fi mai semnificativă pentru mine, deoarece am crescut ca o fată americană honduriană din prima generație, îndrăgostită de televiziune, film și teatru, care și-a dorit cu disperare să facă parte dintr-o moștenire de povestiri în care nu mă vedeam reflectată.”

Ea a adăugat că, atunci când a început să lucreze acum 20 de ani, „părea imposibil” ca cineva să poată face carieră din a portretiza personaje latine cu dimensiuni depline”, dar a dat credit creatorilor „care au fost suficient de îndrăzneți pentru a rescrie povești învechite și pentru a contesta prejudecăți adânc înrădăcinate”.

Citește și