„Cuties”, de pe Netflix, naște controverse. Mulți utilizatori ai platformei spun că filmul vorbește despre sexualitatea la copii

  • „Cuties” spune povestea unor adolescente de 12 ani
  • Userii spun că filmul vorbește despre sexualitate la o vârstă nepotrivită
  • Netflix a schimbat afișul și descierea peliculei

Netflix suferă din cauza filmului Cuties, „Drăguțele”. Povestea unor puștoice, văzută de mulți ca indecentă, a dus la cele mai multe anulări de abonamente.

Userii indignați spun că filmul francez este despre sexualitatea la copii. Netflix și-a cerut scuze pentru afișul de promovare, dar afirmă că este un comentariu social împotriva sexualizării tinerilor, o poveste despre presiunea pe care social media o are asupra adolescentelor.

O firma de analiză de piață susține că de la lansarea „Cuties” pe platformă, Netflix a pierdut cel mai mare număr de abonați – oamenii protestând în acest fel. Acțiunea Netflix nu s-a simțit bine la bursa unde a pierdut 10% în cinci zile.

Userii s-au luat și de fostul cuplu Prezidential, Michelle si Barrack Obama, care au un contract de milioane de dolari cu Netlfix. Indignați, oamenii spun ca familia Obama ar trebui să folosească influența pe care o are la Netflix și sa ceară scoaterea filmului din platforma.

Între timp, Netflix a schimbat afișul și descrierea

Declarația celor de la Netflix coincide cu ce spune regizoarea filmului. Personajul principal Ami este chiar ea, în copilăria ei. Aceasta mai spune că s-a gândit să facă filmul după ce a surprins pe stradă câteva fetițe care dansau lasciv și erau îmbrăcate sumar.

Mi-am dorit să aflu ce înțeleg ele despre feminitatea lor având în vedere presiunea venită din online, Cu, cât sexualizarea unei femei este mai ridicată, cu atât adolescentele percep că au mai mult succes așa că imită toate aceste gesturi, ipostaze, etc, fără să realizeze ce fac”, a spus regizoarea filmului.

Mai sunt și alte astfel de filme pe Netflix. De exemplu, „An easy girl”, un film în care o adolescentă din Cannes își petrece vara cu verișoara ei de moravuri ușoare. Și vede timp de 3 luni cum aceasta își vinde trupul pentru accesorii scumpe sau sume mari de bani.