• Daniel Day-Lewis a anunțat retragerea sa din actorie în 2017 după lansarea filmului „Phantom Thread”.
  • Actorul este singurul artist care a câștigat vreodată trei premii Oscar pentru cel mai bun actor.
  • Filmul explorează relațiile complexe dintre tați, fii și frați, precum și dinamicile legăturilor familiale.

Daniel Day-Lewis, considerat unul dintre cei mai mari actori ai generației sale, revine la actorie după șapte ani departe de marele ecran. El joacă în „Anemone”, care marchează debutul regizoral al fiului său, Ronan Day-Lewis, scrie Variety.

Daniel Day-Lewis și Ronan Day-Lewis au co-scris filmul, descris ca o explorare a relațiilor complicate dintre tați, fii și frați, precum și a „dinamicii legăturilor familiale”. Daniel Day-Lewis va conduce distribuția „Anemone”.

„Anemone” îl reunește pe Daniel Day-Lewis cu Focus Features, studioul de specialitate din spatele „Phantom Thread”. Universal va lansa „Anemone” la nivel internațional. Ben Fordesman va ocupa funcția de director de fotografie, cu Jane Petrie responsabil de designerul de costume și Chris Oddy ca designer de producție.

Recomandări

IDF L-A UCIS PE MUSTAHA
CELINE ÎL IA PE RIDER
ISRAELUL VREA RIPOSTA
LASCONI NU A LUCRAT LA SRI
BOTTEGA VENETA LANSEAZĂ PARFUMURI
UK ACORDĂ SUVERANITATE

Ronan Day-Lewis, 26 de ani, este un pictor a cărui expoziție individuală internațională de debut se deschide pe 2 octombrie la Hong Kong, înainte de a se deschide în New York și Los Angeles. Tatăl său este singurul artist care a câștigat vreodată trei premii Oscar pentru cel mai bun actor. Daniel Day-Lewis a fost lăudat pentru „Lincoln” al lui Steven Spielberg, „There Will Be Blood” al lui Paul Thomas Anderson și „My Left Foot” al lui Jim Sheridan. De asemenea, a primit nominalizări pentru „Gangs of New York” și „In the Name of the Father”.

Daniel Day-Lewis a anunțat că renunță la actorie în 2017 înainte de lansarea „Phantom Thread”, deși nu a dat un motiv pentru retragerea sa. „El este extrem de recunoscător tuturor colaboratorilor și publicului său de-a lungul anilor”, a declarat un purtător de cuvânt al actorului într-un comunicat. „Aceasta este o decizie privată și nici el, nici reprezentanții săi nu vor mai face niciun comentariu pe această temă.”

Daniel Day-Lewis a participat la premiile National Board of Review la începutul acestui an și s-a reunit cu regizorul său „Gangs of New York”, Martin Scorsese.

„Am făcut două filme împreună și este una dintre cele mai mari experiențe din viața mea”, a spus Scorsese în timp ce a acceptat premiul pentru cel mai bun regizor pentru „Killers of the Flower Moon”. „Poate că mai e timp pentru încă una. El este cel mai bun.”

Citește și