• Filmul „Deadpool & Wolverine” a încasat 205 milioane de dolari în weekendul de debut în America de Nord.
  • Combinat cu încasările internaționale, filmul se așteaptă să aibă o deschidere globală de peste 438,3 milioane de dolari.
  • Acest succes contribuie la revitalizarea lanțurilor de cinematografe, care s-au confruntat cu o listă subțire de filme în 2024.

Deadpool & Wolverine de la Marvel a încasat 205 milioane de dolari la box office în weekendul de debut în America de Nord – asigurându-și un loc în top 10 deschideri din toate timpurile, scrie SkyNews.

Filmul de benzi desenate, cu Ryan Reynolds și Hugh Jackman în rolurile principale, a doborât recordul de deschidere pentru un film clasificat R, în care persoanele sub 17 ani trebuie să fie însoțite de un adult. Titlul fusese deținut anterior de primul Deadpool, care a adunat 132 de milioane de dolari.

Combinat cu încasările de pe piețele internaționale, filmul se așteaptă la o deschidere globală de peste 438,3 milioane de dolari.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

În topul celor mai bune weekend-uri de deschidere de pe piața internă, Deadpool & Wolverine este așezat pe locul al optulea între The Avengers (207,4 m$) și Black Panther (202 m$), împingând Avengers: Age of Ultron ($191.3m) din top 10. Acesta este al doilea succes consecutiv pentru Disney, după filmul de animație Pixar Inside Out 2, care a înregistrat încasări de 154,2 milioane de dolari la debutul său din iunie.

Filmele au ajutat lanțurile de cinematografe precum AMC Entertainment, Cineworld și Cinemark, care s-au confruntat cu o listă subțire de filme în 2024. Mai multe titluri importante au fost amânate din cauza grevelor de anul trecut ale actorilor și scenariștilor de la Hollywood.

Cea mai mare deschidere pe piața internă din toate timpurile aparține în continuare lui Avengers: Endgame cu 357,1 milioane de dolari.

Acesta este urmat de Spider-Man: No Way Home (260,1 milioane de dolari), Avengers: Infinity War (257,6 milioane de dolari), Star Wars: The Force Awakens (247,9 milioane de dolari) și Star Wars: The Last Jedi (220 milioane de dolari).

Citește și