• „Despicable Me 4” a dominat box office-ul în primele cinci zile de la lansare, câștigând 122,6 milioane de dolari la nivel global.
  • „Inside Out 2″ s-a clasat pe locul al doilea, câștigând 30 de milioane de dolari în weekend și devenind cel mai mare succes al verii.
  • Industria cinematografică își revine după un început de vară slab.

Gru și Minionii au declanșat focuri de artificii la box-office. „Despicable Me 4”, cel mai recent capitol din franciza de lungă durată a Universal și Illumination despre un răufăcător care schimbă dominația mondială pentru o viață de familie, a dominat concurența, câștigând 122,6 milioane de dolari în primele cinci zile de la lansare și 75 de milioane de dolari în timpul weekendului de trei zile. Filmul a fost lansat miercuri, ceea ce i-a permis să profite pe deplin de sărbătoarea de 4 iulie, scrie Variety.

La nivel internațional, filmul a obținut 106,9 milioane de dolari de pe 73 de piețe, ajungând astfel la 229,5 milioane de dolari încasări globale. Chiar mai bine, „Despicable Me 4” are un buget de producție relativ economic, de 100 de milioane de dolari, ceea ce ar trebui să îl facă foarte profitabil pentru companiile din spatele său, ca să nu mai vorbim de toate produsele Minions pe care le vor vinde. Pentru context, filmele de la Pixar și Disney, principalul rival al Illumination, costă în mod obișnuit 200 de milioane de dolari.

Una dintre aceste producții Disney și Pixar, „Inside Out 2”, a obținut 30 de milioane de dolari și s-a clasat pe locul al doilea. Continuarea animației despre viața emoțională a unei adolescente este cel mai mare succes al verii, câștigând 533,8 milioane de dolari pe piața internă și 1,2 miliarde de dolari la nivel global. Destinat publicului mai în vârstă, filmul Paramount „A Quiet Place: Day One” a câștigat 21 de milioane de dolari în weekend și s-a clasat pe locul al treilea, aducând încasările interne ale prequel-ului horror la 94,4 milioane de dolari.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Analiștii din box office consideră că industria cinematografică își revine după un început de vară groaznic, în care filme bine apreciate precum „The Fall Guy” și „Furiosa” au eșuat, vânzările de bilete scăzând cu aproape 28%. Lucrurile se schimbă acum, cu noi episoade din francize precum „Despicable Me”, „Inside Out”, „A Quiet Place” și „Bad Boys”.

„Despicable Me”, care a dat dovadă de o rezistență remarcabilă, generând mai multe continuări și spinoff-uri de la premiera primului film în 2010. Fiecare dintre aceste filme a debutat pe primul loc, iar seria a devenit practic sinonimă cu ziua de 4 iulie, aproape fiecare tranșă debutând în această perioadă.

Citește și