• Afacerile asociate lui Parton vor egala donația cu încă 1 milion de dolari.
  • Uraganul Helene a provocat cel puțin 225 de decese în sud-estul Statelor Unite.
  • Walmart s-a alăturat efortului, promițând o donație totală de 10 milioane de dolari.
  • Parton a adaptat versurile melodiei „Jolene” pentru a reflecta devastarea provocată de uragan.

Una dintre legendele muzicii country, Dolly Parton, a anunțat că va face o donație personală de 1 milion de dolari pentru eforturile de recuperare în urma uraganului Helene.

Anunțul donației generoase

Anunțul a fost făcut vineri, în cadrul unui eveniment organizat în Newport, Tennessee, statul său natal.

Artista country în vârstă de 78 de ani a spus că banii vor veni „din propriul meu cont bancar”, conform BBC.

Recomandări

CIOLACU, DESPRE AVORT
SAFIEDDINE A FOST UCIS
ZIUA EDUCAȚIEI
ZUCKERBERG ÎN LUMEA MODEI
VACCIN PENTRU CANCER
PLOI ÎN JUMĂTATE DE ȚARĂ

Pe lângă contribuția sa personală, Parton a anunțat că afacerile sale, inclusiv parcul tematic Dollywood, vor egala donația cu încă 1 milion de dolari. Aceste fonduri vor fi direcționate către Fundația Mountain Ways, o organizație dedicată asistării celor afectați de inundațiile din regiune.

În stilul său caracteristic, Dolly Parton a oferit un moment emoționant adaptând versurile celebrei sale melodii „Jolene” pentru a reflecta devastarea provocată de uragan.

Ea a cântat: „Helene, Helene, Helene, Helene/ Ai venit aici și ne-ai distrus pe toți/ Helene, Helene, Helene, Helene/ Dar suntem aici pentru a vindeca aceste inimi frânte

Aceasta este casa mea”, a spus Parton la conferința de presă de vineri, care a avut loc în fața unui magazin Walmart din Newport, Tennessee.

Dumnezeu a fost bun cu mine și la fel a fost și publicul, și simt că dacă pot face ceva pentru a da înapoi în orice fel pot, sunt întotdeauna dispus să fac asta. Vreau să simt că îmi fac partea mea de contribuție”.

Explicând că multe dintre rudele ei locuiau în zonă, cântăreața a spus: „Am fost cu inima frântă ca toți ceilalți, și doar uimită și devastată .

Toți acești oameni se simt ca oamenii mei.”

Colaborarea cu Walmart pentru ajutor suplimentar

În cadrul aceluiași eveniment, John Furner, președintele și CEO-ul Walmart U.S., a anunțat că gigantul de retail, împreună cu Sam’s Club și Fundația Walmart, vor crește angajamentul lor anterior de 6 milioane de dolari la un total de 10 milioane de dolari pentru eforturile de recuperare în urma uraganului Helene.

Impactul devastator al uraganului Helene

Uraganul Helene a lovit sud-estul Statelor Unite la sfârșitul lunii septembrie, provocând distrugeri masive și cel puțin 225 de decese.

Acesta este considerat cel mai mortal uragan care a lovit continentul american de la Katrina în 2005.

Efectele sale s-au resimțit în mai multe state, inclusiv Carolina de Nord, Florida, Georgia, Carolina de Sud, Tennessee și Virginia.

Citește și