• Elevii au intrat de astăzi în prima vacanță școlară, vacanța de toamnă.
  • Pe 1 și 2 noiembrie, copiii sculptează dovleci la Opera Comică din București.
  • La MINA în Cluj ai artă imersivă, iar copiii pot explora 15 instalații interactive.

Oficial, elevii au intrat de astăzi în prima vacanță școlară, vacanța de toamnă. Odată cu ea vin oportunități minunate de a explora, învăța și, mai ales, de a te distra alături de cei mici. Ai de unde să alegi. Te așteaptă o lume plină de aventuri culturale și activități captivante. De la teatre animate și muzee interactive, până la evenimente de Halloween pline de magie.

Ce activități poți face cu cel mic în București și Cluj

În București, teatrele din oraș organizează evenimente speciale, cum ar fi ateliere de teatru și jocuri de rol, iar muzeele au pregătit tururi ghidate interactive. De exemplu, pe 1 și 2 noiembrie, Opera Comică pentru Copii transformă curtea într-un loc plin de magie, și organizează activități tematice de Halloween. Copiii vor sculptura în dovleci, iar meșteri iscusiți îi vor ghida să își transforme creațiile în opere de artă inspirate din lumea vrăjitorilor. Pe de altă parte la Cluj, părinții au la dispoziție o gamă variată de activități pentru a petrece timp de calitate cu copiii. Ateneul Copiilor va prezenta pe 2 noiembrie la Cinema Forin Piersic, spectacolul „Motanul încălțat”.

De asemenea, MINA, Museum of Immersive New Art, va deschide săptămâna aceasta un centru de artă imersivă dedicat copiilor, numit MINA Kids. Acest spațiu creativ se include 15 instalații interactive care combină jocul cu învățarea. În plus, tot la Cluj mai ai în această săptămână, o expoziție de roboți la Iulius Parc sau tururi ghidate prin serele din Grădina Botanică din oraș.

Recomandări

TRUMP ÎI SFIDEAZĂ PE DEMOCRAȚI
CE BANI DUC LA CASA ALBĂ?
DRAGOSTEA E OARBĂ
O LUNĂ DE IPHONE 16
GUTERRES, RESPINS ÎN UCRAINA
LE-AU STRICAT PLANURILE

Iar dacă nu vrem să rămânem în oraș, ce facem în săptămâna aceasta de vacanță?

Dacă vrei să faci o escapada cu toata familia, stațiunile montane și balneare, precum Sinaia, Poiana Brașov și Sovata, oferă pachete atractive, cu prețuri de la 800 la 3.300 lei pe cameră, în funcție de facilități și servicii. În regiunile montane ale României, meteorologii au anunțat săptămâna aceasta precipitații mai abundente.

Citește și