Emil Boc vrea un concert la Cluj cu spectatori și în pandemie. Primarul Clujului s-a inspirat de la spanioli și vrea să organizeze un concert experimental după modelul din Barcelona. Acolo unde 5.000 de oameni au stat înghesuiți la un concert rock, dar cu mască și cu spectatori care și-au făcut teste COVID. Organizatorii spanioli au vrut să vadă cât de mare e rata de infectare la un astfel de eveniment.

„Sunt un susținător al acestor festivaluri. M-am uitat cu mare atenție la ceea ce au făcut cei din Barcelorna, din Spania. A fost un test pentru întreaga Europă în privința organizării festivalurilor”, a spus Emil Boc.

„Domnul Emil Boc de fiecare data a fost de partea evenimentelor mari din Cluj și iată că și de data aceasta trimite un mesaj către toată țara și anume că avem nevoie de aceste evenimente”, a spus Edi Chereji, organizator Untold.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

Organizatorii festivalurilor sunt de părere că în felul acesta ar putea ajuta autoritățile să înțeleagă mai bine situația pandemiei din România.

„Dacă autoritățile ne-ar permite nouă celor care facem evenimente, care au restaurante, hoteluri să reluăm activitate cu testare pentru toți cei care pășesc în incintă, în curte, în spațiul de eveniment. Eu cred că noi am reuși să testăm sute de mii de români în fiecare zi, iar acest lucru ne-ar permite nouă și autorităților o radiografie clară, la zi a stării de sănătate a populației și bineînțeles ar permite accesul la soluții pentru a trece rapid de această problemă a pandemiei”, a adăugat Edi Chereji.

În 2019, Clujul a câștigat 45 de milioane de euro din Untold.