• Eminem a lansat albumul „The Death of Slim Shady (Coup de Grâce)”, care a debutat pe locul 1 în Billboard 200.
  • Eminem a anunțat albumul în timpul NFL Draft din aprilie și a publicat un „necrolog” pentru Slim Shady, alter ego-ul său.
  • Taylor Swift a avut o abordare de marketing cu mai multe versiuni ale albumului său, ceea ce a contribuit la succesul său prelungit în clasamente.

Taylor Swift a predat în sfârșit ștafeta: Eminem deține acum locul 1 în Billboard 200, detronând „The Tortured Poets Department” pentru prima dată de la lansarea sa din aprilie, conform Variety.

„The Death of Slim Shady (Coup de Grâce)”, cel de-al 12-lea album al artistului, debutează în fruntea clasamentului care include toate genurile, cu echivalentul a 281.000 de unități de album echivalente în Statele Unite. De asemenea, acesta înregistrează 220 de milioane de stream-uri și 114.000 de vânzări, potrivit datelor furnizate de Luminate.

Eminem a anunțat pentru prima dată „Death” în timpul NFL Draft din aprilie, iar ulterior a publicat un „necrolog” în Detroit Free Press în care își lua adio de la Slim Shady, alter ego-ul său din întreaga carieră pe care l-a interpretat ca personaj în cântecele și videoclipurile sale. LP-ul este primul disc al lui Eminem de la „Music to Be Murdered By”, lansat în ianuarie 2020.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„Death” este al 11-lea album al lui Eminem care ajunge pe locul 1, o cifră care îl plasează la egalitate cu Bruce Springsteen, Barbra Streisand și Ye (Kanye West).

Între timp, „The Tortured Poets Department” al lui Swift coboară pe locul 4, după o perioadă record de 12 săptămâni pe primul loc. Acesta a deținut acest loc cu o disponibilitate de neegalat – mai multe versiuni diferite de vinil, CD sau casetă ale unui album sau EP deja lansat – care au fost lansate pe parcursul mai multor săptămâni. Această abordare este un subiect de actualitate pentru industria muzicală, deoarece, conform raportului de la jumătatea anului 2024 al Luminate Data, primele 10 albume fizice din SUA din 2024 au avut în medie șapte variante diferite de vinil.

Citește și