• Ea spune că a simțit că nu a avut de ales, pentru că se afla sub controlul emoțional al acestuia.
  • Leviev a trimis videoclipul la BBC împreună cu alte videoclipuri și documente despre relația lor.
  • După câteva luni, Leviev a început să ceară bani, împrumutând mii de dolari la un moment dat, până la un total, spune Konlin, de 150.000 de dolari.

Când documentarul Netflix, Escrocul de pe Tinder, a apărut în februarie 2022, prietena lui Simon Leviev i-a fost alături. Acum, ea spune că a simțit că nu a avut de ales, pentru că se afla sub controlul emoțional al acestuia.

O înregistrare video filmată cu un telefon din noaptea de 29 martie 2022 arată că bărbatul care filmează videoclipul își ridică vocea pentru a spune: „E o porcărie! Nu i s-a întâmplat nimic!” Bărbatul este Simon Leviev, artistul escroc condamnat și subiectul documentarului Netflix, Escrocul de pe Tinder. Femeia este modelul israelian Kate Konlin, în vârstă de 23 de ani, care era atunci iubita lui.

Leviev a trimis videoclipul la BBC împreună cu alte videoclipuri și documente despre relația lor. „Ea minte și minte”, a scris el. „Bineînțeles că m-ar fi făcut mincinoasă”, spune Kate Konlin pentru BBC.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

„A făcut mincinoasă fiecare femeie care a vorbit împotriva lui. El nu vrea ca eu să spun povestea mea de abuz emoțional”. La început, prietenii lui Konlin îl adorau pe Leviev.

„Kate, este prea perfect”, își amintește ea că îi exclamau, „este chiar puțin înfricoșător”. Shimon Heyada Hayut (care și-a schimbat legal numele în Simon Leviev), s-a strecurat în mesajele ei de pe Instagram în 2020, iar în câteva săptămâni erau împreună.

„La început, relația noastră a fost o bombă de dragoste”, spune Konlin pentru BBC. „Era obsedat de mine”. Leviev o însoțea la ședințele de modelling și o aștepta în timp ce ea lucra. Îi făcea curățenie în casă și îi trimitea mesaje lungi și pline de dragoste. A fost intens, dar, ca o tânără de 23 de ani, era ceea ce credea ea că ar trebui să fie dragostea, spune ea. Dar, după o vreme, au început certurile.

Cum au început certurile

Konlin spune că atunci când el îi critica aspectul, hainele, greutatea și pielea (are crize de acnee), a început să își piardă încrederea în sine. Nu era sigură de ceea ce va spune el în continuare. „Simțeam că merg pe coji de ouă”, spune ea.

Și-a văzut din ce în ce mai puțin prietenii în cele 18 luni în care au fost împreună, iar când o făcea, aceștia spuneau că nu mai era persoana plină de viață, colorată și sociabilă pe care o cunoscuseră cândva. „Spuneau că eram cenușie”, spune ea, privindu-și mâinile.

După câteva luni, Leviev a început să ceară bani, împrumutând mii de dolari la un moment dat, până la un total, spune Konlin, de 150.000 de dolari. Ea era deja un model internațional care fusese pe coperta Vogue Japonia, Grazia Italia și a revistei Wallpaper din Marea Britanie. Era sigură din punct de vedere financiar și ea spune că el știa acest lucru.

Konlin a trimis la BBC mai mult de o duzină de note vocale ale lui Leviev. El țipa adesea și cerea împrumuturi spunând că proprii săi bani sunt blocați în investiții.

Într-una dintre ele, el strigă în timp ce explică de ce nu-i poate plăti înapoi: „Kate, sunt milionar! Și asta este un fapt. În acest moment, sunt blocat. Înțelegeți? Sunt blocat! Înțelegi asta în creierul tău zăpăcit? Creierul ăla de pasăre al tău. Sunt blocat, Kate. Nu am furat de la tine. Mi-ai dat-o de bună voie. Tu mi l-ai împrumutat. Sunt blocat, asta e tot.”

Escrocul de pe Tinder, care a devenit cel mai vizionat documentar de Netflix în 90 de țări când a fost lansat în februarie 2022, susținea că Simon Leviev ar fi înșelat femeile pe care le-a cunoscut pe aplicația de întâlniri Tinder cu aproximativ 10 milioane de dolari. El neagă acuzațiile. Konlin spune că l-a urmărit în timp ce stătea lângă el pe canapea.

„Știam că totul era adevărat”, spune ea. Dar ea spune că s-a simțit obligată să accepte versiunea lui despre evenimente. Potrivit acesteia, era o relație de control și i-a fost ușor să o convingă să îl apere în public, de exemplu în cadrul emisiunii de știri americane Inside Edition.

„Mi-a spus: Dacă îmi iei apărarea, oamenii mă vor crede, pentru că ești femeie”. În același timp, căsuța ei de e-mail de pe Instagram s-a umplut de abuzuri trimise de persoane care văzuseră fotografii cu ea la finalul escrocheriei Tinder.

„Oamenii mi-au spus că își doresc să fac cancer sau să fiu călcată de o mașină și că merit tot ce e mai rău pentru că am avut o relație cu el”, spune Konlin.

Situația astăzi

Astăzi, Konlin râde că este poate unul dintre singurele modele din lume care se bucură că s-a îngrășat – ea spune că era subponderală din cauza stresului din perioada în care a fost cu Leviev.

După aproape un an fără oferte de muncă în urma lansării romanului Escrocul de pe Tinder, cariera ei de modeling a luat din nou avânt. Ea vrea acum să le spună tinerelor femei cum poate arăta o relație nefericită și controlată din interior.

„Dacă o femeie care se află în aceeași situație vede ce am trăit eu și cum am ieșit și că astăzi sunt mai puternică și mai frumoasă decât atunci când eram cu el, sper că va vedea că poate și ea să plece.”