• Expoziția omagială „The World of Tim Burton” s-a deschis săptămâna trecută la Design Museum din Londra.
  • Expoziția retrospectivă reunește 600 de obiecte simbolice din universul său cinematic.
  • „The World of Tim Burton” este deschisă între 25 octombrie 2024 și 21 aprilie 2025.

Expoziția omagială „The World of Tim Burton” s-a deschis săptămâna trecută la Design Museum din Londra.

Tim Burton aduce la Londra o expoziție retrospectivă care reunește 600 de obiecte simbolice din universul său cinematic. Regizorul îți oferă o „privire rară în procesul său creativ”. Expoziția include costume iconice din filmele „Batman” și „Corpse Bride”, împrumutate din arhive personale și colecții ale colaboratorilor săi de lungă durată. Pe lângă obiecte de recuzită, ai acces la o replică a studioului privat al lui Burton, unde regizorul își desfășoară proiectele.

De ce Tim Burton relevant pe piața internațională


Tim Burton a fost mereu perceput drept un „ciudat” pentru că nu s-a conformat normelor societății. Încă din copilărie, și-a direcționat energia creativă spre artă, inspirat de filme horror clasice și de creații cu creaturi fantastice și a dezvoltat o fascinație pentru monștri. Recent, regizorul a spus că se simte încurajat de noile sale proiecte de succes, cum ar fi „Beetlejuice 2” și serialul „Wednesday” de pe Netflix, unde a regizat patru episoade. Regizorul își descrie experiența în Hollywood ca pe o călătorie din „Alice în Țara Minunilor”.

Recomandări

TRUMP ÎI SFIDEAZĂ PE DEMOCRAȚI
CE BANI DUC LA CASA ALBĂ?
DRAGOSTEA E OARBĂ
O LUNĂ DE IPHONE 16
GUTERRES, RESPINS ÎN UCRAINA
LE-AU STRICAT PLANURILE

Până când poți vizita „The World of Tim Burton”


„The World of Tim Burton” este deschisă între 25 octombrie 2024 și 21 aprilie 2025. Totuși, biletele se epuizează foarte rapid. Până acum, evenimentul a atras deja peste 30.000 de vizitatori.

Citește și