• Expoziţia începe cu un portret de logodnă din 1923 al prinţului Albert şi al lui Lady Elizabeth Bowes-Lyon, care mai târziu au devenit regele George al VI-lea şi regina Elisabeta.
  • Printre atracţii se numără o portretul realizat de în 1985 de Warhol, care o reprezintă pe Elisabeta a II-a, şi care conţine „praf de diamant”, adică particule fine de sticlă zdrobită.
  • Există imagini din timpul războiului ale familiei regale, dar şi fotografii ale familiei regale realizate de fotografi celebri, printre care Annie Leibovitz, David Bailey şi Rankin.

De la portretul reginei Elisabeta a II-a realizat de Andy Warhol la fotografiile realizate de Cecil Beaton cu prinţesa Margaret, o nouă expoziţie prezintă portretele familiei regale britanice din ultimii 100 de ani.

„Portrete regale: A Century of Photography”, care se deschide vineri la The King’s Gallery din Palatul Buckingham, prezintă peste 150 de printuri fotografice şi documente din Colecţia Regală şi din Arhivele Regale, unele dintre acestea nefiind niciodată văzute în public.

„Această expoziţie trasează evoluţia fotografiei de portrete regale în ultimul secol, deci de la… strălucirea înaltei societăţi din anii 1920 şi până la încoronarea regelui Charles al III-lea în 2023”, a declarat pentru Reuters Allesandro Nasini, curator senior de fotografii la Royal Collection Trust şi curator al expoziţiei.

Recomandări

CEARTĂ PE VILELE RAAPPS
SCHIMBĂ BANCA LA ȘCOALĂ
EMILY IN LONDON?
SHEERAN CÂȘTIGĂ
CONTINUĂ VACCINAREA
CE NU ȘTII NU TE DOARE

Expoziţia începe cu un portret de logodnă din 1923 al prinţului Albert şi al lui Lady Elizabeth Bowes-Lyon, care mai târziu au devenit regele George al VI-lea şi regina Elisabeta, care este atârnat aproape de portretul oficial al încoronării regelui Charles din 2023.

„Sunt exact la 100 de ani distanţă. Avem tehnologie analogică pe de o parte, tehnologie digitală pe de altă parte”, a adăugat curatorul.

Printre atracţii se numără o portretul realizat de în 1985 de Warhol, care o reprezintă pe Elisabeta a II-a, şi care conţine „praf de diamant”, adică particule fine de sticlă zdrobită.

Există imagini din timpul războiului ale familiei regale, dar şi fotografii ale familiei regale realizate de fotografi celebri, printre care Annie Leibovitz, David Bailey şi Rankin.

Citește și