• Alain Delon a cerut ca Loubo, câinele său de companie în vârstă de 10 ani, să fie eutanasiat și îngropat împreună cu el după moartea sa.
  • Familia lui Delon, în special fiica sa Anouchka, a respins cererea actorului de a-și eutanasia câinele, după protestele activiștilor pentru drepturile animalelor.
  • În Franța nu există legi care să interzică proprietarilor să-și eutanasieze animalele de companie.

Familia lui Alain Delon a respins cererea regretatului actor francez conform căreia câinele său de companie să fie eutanasiat și îngropat cu el, scrie BBC.

Alain Delon, în vârstă de 88 de ani, care a murit duminică, a cerut ca Loubo, câinele său de companie, un malinois belgian în vârstă de 10 ani, să fie ucis în mod uman și depus în mormântul său.

Cu toate acestea, în urma protestelor din partea activiștilor pentru drepturile animalelor, fiica lui Delon, Anouchka, a confirmat că Loubo nu va fi ucis și va rămâne în familie.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Organizația franceză de caritate pentru animale „Fondation Brigitte Bardot” a declarat pe X că „Loubo nu va fi, desigur, eutanasiat” și că „are o casă și o familie”. Rchivalentul RSPCA din Franța a condamnat decizia lui Delon și a declarat la începutul acestei săptămâni că „viața unui animal nu ar trebui să depindă de cea a unui om”. SPA a adăugat că este „fericită să-i ia câinele și să-i găsească o familie”.

În Franța nu există nicio lege care să interzică proprietarilor să își eutanasieze animalele de companie. În 2018, legenda filmului francez a declarat pentru revista Paris Match că dorea să fie înmormântat alături de „câinele său la sfârșit de viață” pe care îl iubea „ca pe un copil”.

„Am avut 50 de câini în viața mea, dar am o relație specială cu acesta. Îi este dor de mine când nu sunt acolo. Dacă voi muri înaintea lui, îi voi cere veterinarului să ne lase să murim împreună. Îl va injecta astfel încât să moară în brațele mele. Aș prefera asta decât să știu că va fi lăsat să moară pe mormântul meu cu atâta suferință”, a spus el.

Cel puțin 35 dintre câinii lui Delon au fost înmormântați într-o capelă dintr-un cimitir pe care actorul l-a creat în incinta casei sale, La Brûlerie.

Legenda filmului francez a fost o vedetă a epocii de aur a cinematografiei franceze, cunoscut pentru personajul său dur pe ecran în filme de succes precum Samurai și Borsalino.

Delon a avut o sănătate precară în ultimii ani și a devenit un reclus virtual, ultima sa apariție publică fiind la Festivalul de Film de la Cannes, în mai 2019, unde a primit un Palme d’Or onorific.

Citește și