• Kate, Prințesa de Wales, a suferit o operație abdominală planificată în ianuarie.
  • Palatul Kensington a venit cu noi declarații asupra stării de sănătate a Prințesei.
  • „Prințesa de Wales continuă să se simtă bine”.

Palatul Kensington a abordat preocupările legate de starea de sănătate a Prințesei de Wales, după ce a stat departe de ochii publicului timp de două luni și a suferit o operație abdominală, conform Mirror.

Într-o nouă declarație, un purtător de cuvânt al Palatului a încercat să îi liniștească pe binevoitori după ce pe rețelele de socializare au apărut speculații care puneau la îndoială posibilul loc unde se află Prințesa. Kate nu a mai fost văzută în public din ziua de Crăciun.

Purtătorul de cuvânt regal a declarat: „Kate a fost în vizită la Londra. Palatul Kensington a clarificat în ianuarie termenele de recuperare a Prințesei și vom oferi doar actualizări semnificative.” Cu toate acestea, au adăugat că Kate continuă să se facă „bine”.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Palatul se referea la o declarație publicată pe 17 ianuarie, în care se anunța că Prințesa a fost supusă unei intervenții chirurgicale și că intenționează să revină la angajamentele regale după Paște.

Declarația respectivă suna astfel: „Prințesa de Wales apreciază interesul pe care această declarație îl va genera. Ea speră că publicul va înțelege dorința ei de a menține cât mai multă normalitate pentru copiii ei; și dorința ei ca informațiile medicale personale să rămână private. Prin urmare, Palatul Kensington va oferi actualizări cu privire la evoluția Alteței Sale Regale doar atunci când vor exista informații noi și semnificative de împărtășit. Prințesa de Wales dorește să își ceară scuze tuturor celor interesați pentru faptul că trebuie să își amâne viitoarele angajamente. Ea așteaptă cu nerăbdare să restabilească cât mai multe, cât mai curând posibil.”

O actualizare similară a fost împărtășită la începutul acestei săptămâni, după ce Prințul William a fost nevoit să se retragă de la un eveniment regal din cauza unei „probleme personale”. Prințul de Wales trebuia să participe miercuri la o slujbă de comemorare a regretatului Rege Constantin al Greciei, care a fost și nașul său, la Castelul Windsor, dar a decis să nu participe.

Cu toate acestea, potrivit unei surse regale, s-a înțeles că absența lui William de la eveniment nu are legătură cu recuperarea continuă a Prințesei de Wales, care se află acasă, la Windsor, în urma unei operații abdominale. Sursa a declarat: „Prințesa de Wales continuă să se simtă bine”.

Mama a trei copii, în vârstă de 41 de ani, nu a mai fost văzută în public de la plimbarea anuală a Familiei Regale la slujba religioasă din Sandringham, în ziua de Crăciun. Vestea a fost primită cu îngrijorare de fanii regali, dar, pe măsură ce au trecut săptămânile, mulți au devenit frustrați de lipsa unor actualizări oficiale.

Kate are, de obicei, de o stare de sănătate bună, dar a fost internată anterior în spital în timpul sarcinii, după ce a suferit de hiperemesis gravidarum – grețuri matinale severe. La fel ca restul Familiei Regale, ea a avut parte de doi ani foarte ocupați și turbulenți, cu Jubileul de Platină și decesul regretatei Regine în 2022 și încoronarea din 2023, precum și cu adaptarea la noul său rol de Prințesă de Wales.

În cursul zilei de astăzi, prințul William a spus că el și soția sa, Kate, au devenit „extrem de îngrijorați de creșterea antisemitismului”, în timp ce vizitau o sinagogă.

Prințul a vorbit în timp ce se afla într-o excursie la sinagoga Western Marble Arch – care trebuia să aibă loc în ianuarie, cu ocazia Zilei Naționale a Holocaustului, dar care a fost amânată după ce Prințesa de Wales a suferit o intervenție chirurgicală abdominală – pentru a se întâlni cu tineri care reprezintă studenți evrei și cu alte persoane care ajută la combaterea antisemitismului în rândul generației următoare.

„Atât eu cât și Catherine suntem extrem de îngrijorați de creșterea antisemitismului despre care ați vorbit în această dimineață și îmi pare foarte rău dacă vreunul dintre voi a trebuit să treacă prin așa ceva. De aceea mă aflu astăzi aici pentru a vă asigura pe toți că oamenilor le pasă și că oamenii ascultă și că nu putem lăsa să treacă asta.”

Cazurile de antisemitism sunt în creștere de la raidurile din 7 octombrie ale grupării militante palestiniene Hamas, care au ucis aproximativ 1.200 de persoane și au luat ostatici aproximativ 250 de persoane. Vizita viitorului rege la sinagoga Western Marble Arch a avut loc după ce acesta a cerut ca luptele din războiul dintre Israel și Hamas să se încheie „cât mai curând posibil”. El a spus că este „esențial ca ajutorul să ajungă și ca ostaticii să fie eliberați”” într-o declarație pasionată făcută în timp ce vizita sediul din Londra al Crucii Roșii Britanice (BRC), care joacă un rol umanitar cheie în regiune.

Citește și