• Cele 15 concerte susținute de Taylor Swift în Marea Britanie vor stimula economia britanică cu aproape 1 miliard de lire sterline.
  • Activitatea seismică a fost înregistrată la o distanță de până la șase kilometri și a atins apogeul în timpul melodiei …Ready For It? în toate cele trei seri.
  • Fanii lui Swift au fost descriși ca fiind într-un mod „sălbatic și magic”, cu un număr record de spectatori la concertul din vineri seară.

Fanii de la concertele din Scoția susținute de Taylor Swift la sfârșitul săptămânii trecute au dansat atât de tare încât au declanșat monitoarele seismice, potrivit British Geological Survey (BGS), scrie Sky News.

Activitatea seismică a fost înregistrată la o distanță de până la șase kilometri în timpul celor trei concerte susținute vineri, sâmbătă și duminică pe stadionul Murrayfield din Edinburgh, unele dintre cele mai importante melodii ale cântăreței provocând vârfuri de activitate în fiecare seară.

„Sincer, a fost cea mai magică și minunată noapte”, a declarat Lindsay Hempenstall, care a fost la concertul Eras de vineri. „Un stadion plin de dragoste și bucurie totală, cântând din toți plămânii și împărtășind totul cu alți peste 70.000 de oameni și cu fiica mea de nouă ani.”

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Se crede că vineri seară a fost cel mai mare număr de spectatori din istoria Scoției, pe care Swift l-a descris ca fiind „cel mai sălbatic mod de a întâmpina o fată în orașul tău”.

Fanii care au dansat în ritmul muzicii a fost principala cauză a activității seismice, care a atins apogeul în timpul melodiei …Ready For It? în toate cele trei seri. În acel moment, Swifties transmiteau prin dansul lor suficientă energie pentru a încărca 6.000 de baterii de mașină, adică aproximativ 80 de kilowați, potrivit BGS.

Hiturile de succes Cruel Summer, Champagne Problems și Shake It Off au declanșat, de asemenea, o activitate semnificativă în cadrul celor trei concerte.

Deși doar cu o mică diferență, vineri seara a fost cel mai energic concert, când Swifties a mișcat terenul cu 23,4nm. Nici măcar Beyonce, Harry Styles și Bruce Springsteen nu au putut concura cu mișcarea generată de fanii lui Swift.

Deși concertele celor trei superstaruri de la Edinburgh din mai 2023 au fost înregistrate pe monitoarele de cutremur, acestea au fost întrecute de Swifties dansând cu aproape 10 nanometri (nm) de mișcare.

„Este uimitor că am reușit să măsurăm de la distanță, prin intermediul datelor noastre, reacția a mii de spectatori la concerte”, a declarat Harrison. „Oportunitatea de a explora o activitate seismică creată de un alt tip de fenomen a fost o emoție”.

Deși concertele au fost detectate de instrumentele BGS, este puțin probabil ca vibrațiile să fi fost simțite de alte persoane decât cele aflate în imediata vecinătate, potrivit organizației.

Se preconizează că cele 15 concerte susținute de Swift în Marea Britanie vor stimula economia britanică cu aproape 1 miliard de lire sterline, fanii cheltuind nu numai pe bilete, ci și pe cazare, călătorii și petreceri înainte de concert.

Deși secțiunea scoțiană a turneului ei s-a încheiat, Swift se îndreaptă spre sud, ajungând joi la Liverpool, apoi la Cardiff și încheind la Londra, pe stadionul Wembley, pentru opt nopți în total, la sfârșitul acestei luni și în august.

Citește și