• A început a 77-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes.
  • Meryl Streep a câștigat trofeul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes.
  • Juliette Binoche i-a oferit trofeul lui Meryl Streep.
  • Festivalul de la Cannes a fost deschis cu scurtmetrajul Moi Aussi.

Feminismul a câștigat, cel puțin la Cannes. În prima zi la a 77-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, Meryl Streep a câștigat trofeul Palme d’Or. Legendara actriță a fost plăcut surprinsă că oamenii nu s-au plictisit de fața ei. La 74 de ani, Streep a câștigat 3 statuete de aur și a avut 21 de nominalizări la Oscar, scrie Variety.

Judith Godreche, figură cunoscută după ce a acuzat doi regizori că au abuzat-o sexual, i-a înmânat trofelul lui Meryl cu lacrimi în ochi. În deschiderea festivalului a fost proiectat un scurtmetraj despre abuzul sexual, „Moi Aussi” („Me Too”), făcut de Judith Godreche .

Festivalul de film este ocazia perfectă pentru dive să își etaleze ținutele pe covorul roșu de la Cannes. Cele mai spectaculoase ținute au fost purtate de Heidi Klum, Greta Gerwig și Jane Fonda. Nu toate vedetele au avut cele mai inspirate alegeri. Chiar dacă au vrut să iasă în evidență, dar au făcut-o într-un mod negativ. Actrița Léa Seydoux a strălucit ca un glob disco pe covorul roșu. Rochia Louis Vitton plină de paiete, bijuteriile și pantofii nu i-a impresionat pe fani.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
SE DEȘERTIFICĂ ROMÂNIA?
ÎN CE INVESTEȘTI? TRAVEL DE LUX
3 DE LA USR VOR LA PALATUL COTROCENI
LIKE=TRĂDARE? GEN Z CREDE CĂ DA
UNDE TRĂIEȘTI CEL MAI BINE?

Binoche a numit-o pe Streep „o comoară internațională”, în timp ce a enumerat multe dintre cele mai îndrăgite roluri ale lui Streep, de la „Sophie’s Choice” la „Julie and Julia”. Binoche a adăugat mai târziu: „Ai schimbat modul în care privim cinematografia”.

În discursul său, Streep a mulțumit Cannes-ului pentru că a primit-o din nou după 35 de ani, ultima sa apariție fiind pentru „Îngeri răi” din 1989. Ea a spus că vizionarea clipurilor retrospective ale carierei sale în cadrul ceremoniei a fost „ca și cum m-aș uita pe fereastra unui tren de mare viteză, privindu-mi tinerețea zburând spre vârsta mijlocie, chiar în locul în care mă aflu pe această scenă în această seară. Atât de multe fețe și atât de multe locuri pe care mi le amintesc”.

Citește și