• Filmul românesc Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de Emanuel Pârvu, a primit Premiul Queer Palm.
  • Riviera Franceză a fost inundată de eleganță.
  • De la rochia vintage Versace purtată de Bella Hadid la look-ul elegant al Emmei Stone, moda a fost un punct culminant al evenimentului.

Cea de-a 77-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes s-a încheiat, lăsând în urmă o serie de momente memorabile pe covorul roșu. Evenimentul, care a avut loc în perioada 14-25 mai, a reunit o serie de vedete de cinema.

Riviera Franceză a fost inundată de eleganță. De la rochia vintage Versace purtată de Bella Hadid la look-ul elegant al Emmei Stone, moda a fost un punct culminant al evenimentului. Festivalul și-a păstrat tradiția de a produce momente memorabile de modă, iar vedetele precum Viola Davis și Demi Moore au atras toate privirile cu ținutele lor spectaculoase. Taylor-Joy a strălucit în Dior haute couture, iar Naomi Campbell a readus în atenție o rochie vintage Chanel pe care a purtat-o pe podium în anul 1996.

Unul dintre momentele cheie ale festivalului a fost acordarea premiului Palme d’Or filmului Anora”, o comedie romantică contemporană despre iubirea dintre o dansatoare exotică și fiul unui oligarh rus. Iar premiul pentru cea mai bună actriță a fost împărțit între Karla Sofía Gascón, Selena Gomez și Zoe Saldana pentru rolurile lor din musicalul polițist Emilia Pérez”, în timp ce Jesse Plemons a fost desemnat cel mai bun actor pentru interpretarea sa din Kinds of Kindness”.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Filmul românesc Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de Emanuel Pârvu, a primit Premiul Queer Palm, un trofeu care celebrează diversitatea și temele LGBTQ în cinema.