• Festivalurile pot fi motorul schimbărilor pozitive în stilul de viață.
  • Participarea la festivaluri vegane oferă o oportunitate pentru vegani de a se reconecta cu comunitatea.
  • Cercetările arată că veganii se confruntă cu depresie.

Festivalurile pot fi motorul schimbărilor pozitive în stilul de viață, conform unui nou studiu realizat de Universitatea Bath. Cercetarea desfășurată la un festival vegan, arată că puterea acestor experiențe colective este subestimată.

Participarea la festivaluri vegane oferă o oportunitate pentru vegani de a se reconecta cu comunitatea, de a-și reîncărca motivația și de a se simți mai încurajați în ceea ce privește promovarea cauzei lor în viața de zi cu zi. De exemplu în Marea Britanie, doar 2% dintre oameni sunt vegani, ceea ce îi face să se simtă izolați, iar participarea la festivaluri le oferă un spațiu sigur. „Festivalurile sunt esențiale pentru participanți și pot transforma identitățile noastre personale și sociale,” a concluzionat Dr. Prosser.

Cercetările arată că veganii se confruntă cu depresie și burn out din cauza prejudecăților celor din jur. Participanții au vorbit despre cum erau „batjocoriți” atunci când identitatea lor era pusă sub semnul întrebării. Evenimentele de acest tip i-au inspirat pe vegani și i-au motivat să continue activismul zilnic și să promoveze un stil de viață sustenabil. Într-o societate în care veganii sunt în minoritate, festivalurile le-au oferit un spațiu sigur unde nu se simt izolați sau judecați pentru alegerile lor alimentare.

Recomandări

AVEM DATELE ALEGERILOR!
AZI SĂRBĂTOREȘTI ZIUA INDEPENDENȚEI SUA
ALEGERI ÎN MAREA BRITANIE
BRIDGERTON E IARĂȘI ÎN TOP
JAPONIA TRECE LA ALT NIVEL
RĂDUCANU MERGE ÎN TURUL TREI

Citește și