• Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis au postat un mesaj pentru tatăl lor, Prințul William, cu o fotografie realizată de Catherine, pe coasta Norfolk.
  • Prințul William a postat o fotografie din copilăria sa, jucând fotbal cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în grădinile Palatului Kensington, în 1984.
  • Familia Regală a distribuit un videoclip de arhivă cu Regele Charles și Prințul Philip, cu un mesaj pentru Ziua Tatălui, după ceremonia Trooping the Colour.

Prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis au postat un omagiu de Ziua Tatălui pentru tatăl lor, prințul William, în prima lor postare pe rețelele de socializare.
Postarea sună astfel: „Te iubim, tată. Happy Father’s Day!”, urmată de două inimi roșii și semnată „G, C & L”, scrie BBC.

În fotografie, realizată de Catherine, prințesa de Wales, William poate fi văzut stând pe o plajă, cu brațele în jurul copiilor săi, privind spre mare.

Palatul Kensington a precizat că fotografia a fost făcută în timpul unei excursii pe coasta Norfolk luna trecută. Aceasta marchează prima dată când un mesaj personal din partea celor trei copii ai prințului a fost postat pe conturile de socializare ale familiei.

Duminică, William a postat propriul său omagiu de Ziua Tatălui, pentru tatăl său, Regele Charles al III-lea. Prințul a împărtășit o fotografie cu el însuși în copilărie, jucând fotbal cu regele în grădinile Palatului Kensington.

Realizată la 12 iunie 1984, prințul de atunci, în vârstă de aproape doi ani, poate fi văzut zâmbind în timp ce lovește cu piciorul o minge de fotbal viu colorată.
La câteva luni după ce a fost făcută fotografia, avea să se nască fratele mai mic al lui William – ducele de Sussex. Postarea este semnată personal de prinț, cu legenda: „La mulți ani de Ziua Tatălui, tată”.

Pe lângă faptul că marchează Ziua Tatălui, este, de asemenea, un posibil semn de salut pentru echipa de fotbal a Angliei, care își începe campania pentru Euro 2024 astăzi.

Între timp, contul X al Familiei Regale a distribuit câteva imagini de arhivă cu Regele alături de tatăl său, Prințul Philip. Provenit din Arhiva Națională BFI și pus pe o piesă de muzică clasică de pian, videoclipul prezintă clipuri alb-negru din perioada în care Regele Charles era copil. Unul dintre ele îl arată pe rege când era bebeluș, fiind ridicat dintr-un cărucior de tatăl său. Într-un altul, cei doi pot fi văzuți bucurându-se de o călătorie cu barca.

Videoclipul este însoțit de mesajul : „Urez tuturor taților și celor cărora le este dor de părinții lor astăzi o zi a tatălui relaxantă”. Tatăl regelui, prințul Philip, a murit în 2021.

Postările pe rețelele de socializare vin la o zi după ceremonia anuală Trooping the Colour, care sărbătorește ziua oficială de naștere a monarhului. A fost prima apariție publică a lui Catherine din acest an, deoarece primește tratament de chimioterapie pentru cancer. Regele este, de asemenea, tratat pentru această boală și a revenit la îndatoririle publice abia la sfârșitul lunii aprilie.

Membrii familiei regale au fost întâmpinați cu urale de mulțimea din centrul Londrei, în timp ce se deplasau în trăsurile lor de la Buckingham Palace la Horse Guards Parade.

Citește și