• Aceste portrete abstracte ale lui Harry și Meghan au primit reacții puternice online, cu unii comentatori care le-au criticat aspru.
  • Artistul a explicat că a ales să-i reprezinte pe Harry și Meghan în roluri istorice pentru a reflecta decizia lor din 2020 de a se retrage din Familia Regală.
  • Aceștia au fost comparați cu membri ai Caselor Regale care au fost exilați din trecut.

Ducele și Ducesa de Sussex au fost reimaginați ca faimoși membri ai Familiei Regale istorice de către cel mai tânăr artist care a pictat-o vreodată pe regretata Regină Elisabeta, scrie The Independent.

Însă picturile abstracte, care îl înfățișează pe Prințul Harry ca Bonnie Prince Charlie și pe Meghan Markle ca Dame Elizabeth Grey, au primit o reacție puternică online. Un comentator de pe X, fostul Twitter, recunoaște că a căzut pe jos de râs la vederea portretelor, în timp ce un al doilea a comparat lucrările abstracte cu noul portret roșu al Regelui Charles. Un al treilea s-a întrebat dacă artistul era un copil de patru ani.

„Cum poate fi asta Meghan? Pictura asta este urâtă”, a scris un critic neimpresionat pe social media.

Recomandări

RISC DE INCENDII ÎN GRECIA ȘI TURCIA
ELEVII ROMÂNI ÎNVAȚĂ ÎN CLĂDIRI CU RISC SEISMIC
CE SE ÎNTÂMPLĂ CU MACRON?
CUM TE AJUTĂ PUBLIC SPEAKING LA JOB?
CUM VA FI VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CE SFAT LE DĂ BEZOS TINERILOR

„Îmi pare rău că nu o văd pe Meghan! Este doar o femeie necunoscută”, a adăugat un altul.

Artistul Dan Llywelyn Hall avea 32 de ani când a fost însărcinat să o picteze pe regretata Regină în 2013.

El a spus: „În cazul lui Harry, am intrat în poveste înainte ca el să o întâlnească pe Meghan – tânărul petrecăreț cu viitorul foarte mult în balanță, un pic ca Bonnie Prince cu care l-am asemănat. M-am gândit că a o pune pe Meghan în rolul Reginei Albe, care a fost Regină Consort și, probabil, cel mai influent outsider din istoria regală, ar putea avea o ironie fină și nu neapărat dincolo de limitele realității.”

Portretul cuplului care merge împotriva curentului reflectă decizia lor din 2020 de a renunța la calitatea de membri ai Familiei Regale, invocând intruziunea presei și dorința de a trăi o viață mai independentă.

Portretele vor fi expuse în cadrul unei expoziții londoneze intitulate The Reign (Domnia) la Society of Antiquaries din Piccadilly. Expoziția cuprinde și alte picturi ale artistului, inclusiv o reprezentare a cozii de înmormântare, care a ținut prima pagină a ziarelor din întreaga lume în urma morții Reginei Elisabeta în septembrie 2022.

Llywelyn Hall a adăugat: „Familia regală este probabil cea mai captivantă dramă de lungă durată din istorie, sursă de inspirație pentru teatru, cărți și orice formă de artă. Se pare că aceste figuri prinse pe muchie de cuțit de opinia publică erau ideale pentru a face comparații cu monarhii îndepărtați – precum prinții și prințesele exilați din trecut, care pândesc în fundal, dar sunt încă irevocabil legați de slujbă”.

Tablourile vor fi vândute în beneficiul societății și al activității sale de digitizare și catalogare a aproximativ 25.000 de stampe și desene din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea..

Expoziția The Reign va fi deschisă publicului mâine (28 iunie), iar licitația va avea loc la 4 iulie.

Citește și