• Jill Biden, Prima Doamnă a SUA, este vedeta de copertă Vogue în august, în timpul sezonului electoral și după prima dezbatere prezidențială a lui Joe Biden.
  • În interviu, Jill Biden a vorbit despre provocările țării și a spus că nu vor lăsa dezbaterea să definească mandatul lui Biden.
  • Jill Biden este considerată „verificarea instinctivă” a președintelui, iar stilul ei vestimentar practic se axează pe designeri americani.

Prima Doamnă, Jill Biden, este vedeta de copertă a lui Vogue din august, în momentul în care sezonul electoral începe cu seriozitate în Statele Unite – și la doar câteva zile după ce prima dezbatere a președintelui Joe Biden a zguduit partidul Democrat, scrie CNN.

Jill apare într-o rochie smoking de mătase Ralph Lauren de culoare crem, realizată de veteranul fotograf de modă Norman Jean Roy. Profilul însoțitor, de Maya Singer, a fost scris înainte de dezbatere, în timp ce scriitorul Vogue l-a urmărit pe FLOTUS în timpul a două opriri ale campaniei din aprilie în Minnesota: una pentru a vorbi cu coaliția Women for Biden-Harris din Minneapolis și alta pentru a vorbi cu Educators for Biden -Harris.

„Suntem prima generație din jumătate de secol care le dă fiicelor noastre o țară cu mai puține drepturi decât le aveam noi”, a spus ea în discursul ei la primul eveniment, potrivit Vogue. „Interdicții de carte. Legile de vot eviscerate. Hotărâri judecătorești care ne îndepărtează cele mai elementare libertăți. Dar circumstanțele nu sunt destin. … Când trupurile noastre sunt în joc, când viitorul fiicelor noastre este în joc, când țara noastră și libertatea ei atârnă în balanță, suntem imobili și de neoprit”.

Recomandări

REZULTATELE EN AU FOST AFIȘATE
STAREA LUI BIDEN, PUSĂ SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII
PUTIN A AJUNS ÎN KAZAHSTAN
GERMANII ȘI FRANCEZII SIMT CĂ NU AU DESTUL TIMP LIBER
UNDE MERGI AZI? ÎN CARAIBE
HUNTER BIDEN SE JUDECĂ CU FOX NEWS

În urma primei dezbateri prezidențiale a președintelui Biden și fostului președinte Trump, care a fost moderată de CNN pe 27 iunie, consilierii lui Biden au declarat pentru CNN că familia sa și-a continuat sprijinul ferm în cererea sa de realegere.

Vogue, de asemenea, a contactat prima doamnă în urma dezbaterii pe fondul solicitărilor ca președintele să demisioneze din funcția de candidat democrat. Ea a spus revistei că „nu vor lăsa acele 90 de minute să definească cei patru ani în care a fost președinte. Vom continua să luptăm”.

În ultimii patru ani, Biden și-a intrat în rolul său de FLOTUS cu o abordare practică. La începutul acestui an, Casa Albă a anunțat noua ei inițiativă critică de a finanța cercetarea într-o serie de probleme de sănătate a femeilor, care au fost mult prea puțin studiate, de la endometrioză la boli de inimă. În calitate de profesor de engleză la Northern Virginia Community College, ea a militat pentru o finanțare sporită pentru ajutor în școală pentru elevi, în special pe măsură ce pandemia Covid-19 a tensionat sistemele școlare și a lăsat lacune în educație. Și, după cum a spus ea pentru Vogue, a văzut frustrările legate de carieră ale soților militari din cauza naturii adesea trecătoare a vieții lor, așa că a susținut flexibilitatea pentru munca la distanță pentru unele locuri de muncă guvernamentale.

„Într-adevăr, în atât de multe domenii diferite, îi spun ce văd, ce aud și el înțelege”, a spus ea despre soțul ei. „Și aici se întâmplă magia”.

Abordarea primei doamne cu mânecile suflecate se reflectă adesea în garderoba ei. Ea preferă un stil lustruit, dar practic, de la costume de putere și trenciuri clasice până la haine cu mesaje simple (cum ar fi geaca ei împodobită „dragoste” la summit-ul G7, care a contrastat cu infamul predecesor al ei „Chiar nu-mi pasă, nu?” declarație de moda). Ea pune accent pe designerii americani, purtând adesea piese de Sergio Hudson, Michael Kors și Ralph Lauren. Urmând costumul albastru bivinc pe care l-a purtat la dezbaterea prezidențială, ea a purtat o rochie neagră cu litere albe de Christian Siriano la un miting din Carolina de Nord a doua zi dimineață menit să revigoreze alegătorii. Alegerea ei de îmbrăcăminte a transmis punctul ei tare și clar: „Votează”, s-a repetat peste tot.

Oricum ar fi calea politică de urmat, prima doamnă va fi cu siguranță cheia deciziilor președintelui. În articolul de copertă al lui Vogue, jurnalistul politic și autoarea Katie Rogers a remarcat că dr. Biden nu este adesea considerat unul dintre consilierii cheie ai președintelui, dar că este „verificarea lui instinctivă și cea mai apropiată confidentă”.

În interviu, prima doamnă a lovit o coardă plină de speranță, dar a avertizat împotriva polarizării care a divizat țara.

„Nu avem nevoie de mai mult haos”, a spus ea. „În principiu, americanilor le pasă unii de alții. Și această furie, animozitate și dezbinare… nu este cine suntem. Suntem oameni buni”.

Citește și