• Sheikha Mahra, fiica conducătorului Dubaiului, a anunțat divorțul de Sheikh Mana bin Mohammed bin Rashid bin Mana Al Maktoum pe Instagram, la două luni după nașterea primului lor copil.
  • Ea a folosit triplu talaq pentru a-și declara divorțul, deși acest proces nu este valabil pentru femei conform legii islamice.
  • Cuplul, căsătorit în aprilie 2023, și-a șters fotografiile de nuntă de pe rețelele de socializare, sugerând probleme în căsnicie.

Fiica conducătorului Dubaiului pare să își fi anunțat divorțul într-o postare pe Instagram în care își acuză soțul că este „ocupat cu alți tovarăși”, scrie The Independent. Prințesa Sheikha Mahra bint Mohammed bin Rashid Al Maktoum a anunțat sfârșitul căsătoriei sale de un an cu industriașul Sheikh Mana bin Mohammed bin Rashid bin Mana Al Maktoum, la două luni după ce a primit primul lor copil.

Ea este fiica șeicului Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, conducător al Dubaiului și vicepreședinte și prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite (EAU).

„Deoarece ești ocupat cu alți tovarăși, declar prin prezenta divorțul nostru. Divorțez de tine, divorțez de tine și divorțez de tine”, a scris ea, folosind aparent practica veche de secole a divorțului islamic sau triplu talaq, prin care bărbații musulmani pot divorța de femei prin simpla declarație verbală de trei ori a intenției lor.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Triplul talaq nu este o opțiune pentru femei în conformitate cu legea islamică, care prevede că femeile pot solicita unilateral divorțul doar printr-un proces numit „khula”. Aceasta presupune ca o femeie căsătorită să depună o cerere oficială la o instanță și să invoce un motiv valabil pentru inițierea procedurii de divorț.

Postarea care începea cu „dragă soț”, se încheia cu „Ai grijă. Fosta ta soție”.

Cuplul s-a căsătorit în cadrul unei ceremonii fastuoase în aprilie 2023, iar în urmă cu două luni Sheikha Mahra a dat naștere fiicei lor.

Postarea care începea cu „dragă soț”, se încheia cu „Ai grijă. Fosta ta soție”.

Cuplul s-a căsătorit în cadrul unei ceremonii fastuoase în aprilie 2023, iar în urmă cu două luni, Sheikha Mahra a dat naștere fiicei lor. Familia Sheikhei Mahra sau soțul ei nu au făcut încă niciun comentariu public.

Potrivit Khaleej Times, ambele părți și-au dat unfollow reciproc pe rețelele de socializare și și-au eliminat fotografiile de nuntă.

Unii utilizatori de pe Instagram au speculat inițial că contul prințesei a fost piratat, dar nu a existat niciun indiciu în acest sens de când postarea a fost făcută publică miercuri.

Multe persoane din comentarii au lăudat-o și i-au urat succes în decizia sa.

Prințesa a stârnit speculații cu privire la căsnicia sa cu probleme după ce a postat fotografia fiicei sale cu o legendă: „Doar noi doi”.

Citește și