• Poliția a măsurat nivelul de zgomot la concertul lui Taylor Swift de pe stadionul Bernabeu al Real Madrid-ului, după plângerile locuitorilor privind zgomotul insuportabil de când arena a început să găzduiască evenimente muzicale luna trecută.
  • Autoritățile examinează citirile pentru a vedea dacă nivelul de decibeli a depășit limitele permise, iar amenzi sunt pregătite pentru promotorii concertelor care au depășit aceste limite.
  • Concertul lui Taylor Swift, la care au participat zeci de mii de fani, a stârnit nemulțumirea locuitorilor, care intenționează să acționeze în instanță pentru a bloca viitoarele evenimente.

Swifties fac gălăgie la Madrid. Poliția a măsurat numărul de decibeli al concertului lui Taylor Swift pe stadionul Bernabeu de la Real Madrid, după ce localnicii s-au plâns de zgomot insuportabil de când locul a început să găzduiască evenimente muzicale luna trecută, scrie Reuters.

Citirile trebuie evaluate pentru a vedea dacă au depășit nivelurile permise, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Inmaculada Sanz, într-o conferință de presă joi. Ea a spus că autoritățile au primit 25 de plângeri după concertul de miercuri.

Ea a spus că primăria pregătește deja amenzi pentru promotorii concertelor anterioare care au fost considerate că au depășit limitele de zgomot.

Recomandări

U.B.B. ÎN TOP UNIVERSITĂȚI
VINDECĂ TERAPIA MRNA-LNP CANCERUL?
LASCONI ESTE NOUL PREȘEDINTE AL USR
CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?

Real Madrid a refuzat să comenteze. Poliția municipală din Madrid a trimis cererile de comentarii primăriei. Sanz nu a dat citirea decibelilor la conferința de presă.

Promotorul lui Swift pentru concertele ei la Madrid, Lastur Bookin SL, nu a răspuns imediat la un mesaj care solicită comentarii.

Concertul ei, la care au participat zeci de mii de „Swifties”, a marcat prima performanță a unui megastar global pe stadion care a fost adaptat pentru a răspunde viziunii președintelui Florentino Perez de a extinde veniturile clubului dincolo de fotbal, astfel încât Real Madrid să poată concura financiar cu cluburile engleze. în profitabilă Premier League.

Renovarea de 978 de milioane de dolari a inclus un acoperiș și un nou teren retractabil de ultimă generație, care permite utilizarea locației pentru evenimente, făcându-l „un epicentru al lumii divertismentului”, a spus Perez în noiembrie.

Dar planul se confruntă cu furia locală la nivelul zgomotului, locuitorii spunând că vor căuta recurs legal pentru a bloca evenimentele viitoare.

„Nu avem de ales decât să luăm măsuri legale”, a declarat Enrique Martinez de Azagra, președintele Asociației Persoanelor Afectate de Bernabeu.

În timpul concertului de miercuri, experții contractați de asociație și-au luat propriile numere de decibeli care pot fi folosite ca probe într-un caz. Experții au înregistrat valori de 80 de decibeli, cu mult peste cei 53 permisi de autoritățile orașului pentru un loc de concert, a spus Martinez de Azagra.

Concertele lui Swift de miercuri și joi vor ajuta la umflarea cassa lui Real Madrid, deoarece acesta plătește 1,2 miliarde de euro din împrumuturi restante și tranzacții structurate.

O sursă a clubului a declarat pentru Reuters în 2021 că renovarea va crește veniturile anuale ale stadionului la 400 de milioane de euro, de la 150 de milioane.

Citește și