• Gena Rowlands a avut o carieră de succes în actorie, fiind nominalizată de două ori la premiile Oscar.
  • A câștigat, de asemenea, patru premii Emmy și două Globuri de Aur, iar în 2015 a primit un Oscar onorific pentru contribuțiile sale în cinematografie.
  • Fiul ei, Nick Cassavetes, a regizat „The Notebook”, unde Rowlands a interpretat un rol emoționant.

Actrița americană Gena Rowlands, cunoscută pentru rolurile din The Notebook și Another Woman, a murit la vârsta de 94 de ani, conform BBC.

Rowlands, care a fost nominalizată la Oscar pentru A Woman Under the Influence din 1974 și Gloria din 1980, a murit la domiciliul său din Indian Wells, California. Nu a fost indicată cauza decesului, dar ea suferea de Alzheimer, potrivit rapoartelor.

Ea a renunțat la actorie în 2015, după ce a câștigat patru premii Emmy, două Globuri de Aur și a primit două nominalizări la Oscar, potrivit Deadline. Atât A Woman Under the Influence, cât și Gloria au fost colaborări cu fostul ei soț, John Cassavetes. Emmy-urile ei au fost pentru The Betty Ford Story, Face of a Stranger, Hysterical Blindness și The Incredible Mrs Ritchie.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Născută în Wisconsin, s-a mutat la New York și a jucat în debutul de pe Broadway al piesei The Seven Year Itch. În 1956 a jucat în piesa Middle of the Night de pe Broadway. În 2015, a primit un Oscar onorific pentru lunga sa carieră de actriță.

„Să lucrez atât de mult? Nici nu credeam că voi trăi atât de mult”, a declarat ea recent pentru Variety.

Ea a mai jucat în filmele Faces, Opening Night, Unhook the Stars, Yellow and Broken English, Hope Floats, Tempest, The Brink’s Job, Tony Rome și The Neon Bible.

The Notebook a fost regizat în 2004 de fiul ei, Nick Cassavetes, care a vorbit recent pentru Entertainment Weekly despre modul în care mama sa a interpretat un personaj care suferă de demență.

„Am petrecut mult timp vorbind despre Alzheimer și dorind să fim autentici cu ea, iar acum, în ultimii cinci ani, ea are Alzheimer”, a spus el.

„Este în plină demență. Și este atât de nebunesc – am trăit-o, ea a jucat-o, iar acum este pe noi.”

Citește și